Bravecto rágótabletta tapasztalatok?
Tapasztalaitokra és véleményeitekre vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban.
Doki ajánlotta, én hiszek neki, de egy ismerősöm azt mondta, hogy hamarabb károsítja a májat mint a csepegtetős készítmények. Ezt az információt honnét szedhette?
Az orvos szavát veszem etanolnak persze, de érdekelne honnét jött ez az infó. És nem, nem fogom azzal zaklatni a telefonon a dokit, hogy tényleg májkárosító-e a tabletta!
Nem kell hinni orvosnak, ismerősnek meg pláne nem. Van dokumentációja.
Tapasztalatot kétlem, hogy fogsz kapni, mert akinek májkárosodást szenvedett a kutyája, az nem fogja megmondani tutibiztosra, hogy a Bravecto miatt volt-e.
Az én orvosom kifejezetten NEM ajánlotta, pont azért, mert sok kutya ment vissza gyomor és májbántalmakkal.
Úgyhogy személyes tapasztalatom nincs, csak az orvos beszélt le róla.
3 kutyám van, kb 5 éve használom a Bravectot, tökéletesen működik, az évenkénti vérképük teljesen rendben van.
Egyébként minden szer károsítja a májat és a vesét, ami a szervezetbe kerül. Nyakörv, spot-on, tabletta. Nincs különbség.
Tudom, hogy nem kifejezetten a kérdésre válaszolok, de ha tablettában gondolkozol, akkor én inkább javasolnám az olyan tablettákat (pl. Nexgard), ami a szívférgesség ellen is véd, nem csak az általános élősködőktől.
Egyébként minden ilyen készítmény, ahogy #5 válaszoló írta (nem tudom miért lett lepontozva), a nyakörv és spot-on is, a májra is hathat az erre érzékeny kutyáknál, tehát ha van lehetőséged rá, akkor érdemes évente egy labort csináltatni és esetleg valamilyen májvédő készítményt is adni mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!