Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával külföldre költözni?...

Kutyával külföldre költözni? Hogyan?

Figyelt kérdés

Nem sokára lesz a kislányom szülinapja, és úgy gondoltam, hogy kutyát fogadnánk magunkhoz.

(Tudom mivel jár egy kutya, felelős gazdi lennék)

De mostanában arról beszélünk, hogy jövőre költöznénk ki külföldre, konkrétan Németországba. Így most kicsit bizonytalan lettem a kutya kérdésben..

Nagyon szeretnék régóta kutyát, volt is kutyánk, 2 éve vesztettük el, közel 13 évig volt velünk. De ha most befogadunk egyet, akkor vele találnék kint olyan lakhatást, ahova Ő is jöhetne? Ott mi vonatkozna ránk illetve rá? Vagy várjak még 1-2 évet, míg kint megtaláljuk a helyünket? Az olyan hosszú idő, jó lenne újra egy négylábú társ.

2022. aug. 31. 18:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Útlevél kell neki, amit tenyésztő vagy akár később doki is ki tud állítani
2022. aug. 31. 18:36
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

1) Nézz utána milyen szabályok vonatkoznak a kutyatartásra Németországban, lehet, hogy tartományonként még pluszban vannak előírások, szóval amíg nem tudod pontosan hova költöznétek nem biztos, hogy minden infónak utána tudsz nézni. Arra készülj fel, hogy szigorúbban veszik a nyilvántartást, a megfelelően tartást, és ha jól tudom van ebadó (vagy hasonló).

2) Biztosan ott is vannak olyanok, akik adnak ki úgy lakást, hogy állattal is költözhető, de szinte biztos, hogy kevesebb lehetőségetek lesz válogatni és drágábban (pont úgy mint itthon).

3) Kisebb termetű kutyával egyszerűbb, minél nagyobb a kutya annál kevésbé engedik (sokszor van kg határ albérletnél pl.).

4) Kutyaútlevél kell majd neki biztosan.

Ha jövőre költöztök, akkor én várnék még, nincs már az olyan messze, és lesz így is elég dolog, amin izgulhattok, ne tetézze még egy kutya is.

Azt nem értem, hogy a kislányod szülinapja hogy jön a kutyához, elsősorban ti lesztek a gazdái. :)

2022. aug. 31. 18:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Bonyolult. Elsősorban tartományfüggő hol mi vár rátok. Vannak tartományok ahol elég lazán veszik a kutyázást, de olyan is van ahol pl kötelező a kutyabiztosítás. Kutyaadó szinte mindenhol van, az városonként eltér (szüleim kutyája után évi 45€-t kell fizetni, korábban másik városban 90€ volt). Vannak listás kutyák is, néhány tartományból teljesen ki vannak tiltva, de ha mégsincsenek, a kutyának engedelmességi vizsgát, a gazdinak pedig kutyajogsit kell csináltatni és az adó is fényévekkel magasabb. Lakást találni nem tudom mennyire lehet nehéz, nekünk előbb volt a lakás, majd a kutya miután a főbérlő megengedte, később meg saját házba költöztek tehát nem volt kérdés hogy mehet. Talán egy cseppet könnyeb kutyás lakást találni, ugyanis ott máshogy állnak a kutyához, nincs annyira "az állatnak kint a helye" felfogás.
2022. aug. 31. 18:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs kutyám, ezért a részleteket nem tudom, de valóban van, ahol kell kutyajogsi és külön adója van.

Hogy lakást mennyire könnyen találsz kutyával, az hely függő is. Általánosságban azért kutyával nem annyira könnyű lakást találni, mert sok helyen, ha ki is kötik, hogy nem lehet állat, de megmondod, hogy pl. macskád van, akkor azt sokszor megengedik. De egy kutyával, kiváltképp ha nagytestű, azért már nehezebb, mert félnek a tulajok, hogy leamortizáljátok a lakást. Ha ott vagytok, és ott kértek engedélyt a kutyatartásra, könnyebb, mert ha már bennetek bíznak/titeket ismernek, akkor joggal remélhetik, hogy nem lakjátok le jobban a házat csak azért, mert kutyátok lesz.

De az sem mindegy, hogy költöznétek ki, milyen tervekkel, célokkal, mennyire fix helyre és munkára, vagy csak próbálkoznátok, keresgélnétek.

Én a helyedben várnék.

2022. aug. 31. 18:53
 5/17 anonim ***** válasza:
51%
Kb ugyanúgy ki tudod gúglizni, mint az összes többi dolgot, amit a költözéssel kapcsolatban érdemes tudni.
2022. aug. 31. 19:09
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Van kutyám németbe. Útlevél kell illetve a lakcimre bejelenteni ami után éves adó van. Fajta és méret függő! Ha nagy kutya akkor drágább az adó illetve kötelező a kutya suli. Én a Boston terrieremre fizetek évi 120 eurót ami a legalacsonyabb éves adó mivel se nem veszélyes se nem nagy kutya.

Albit garantáltan nehezen fogsz találni, (de amit szeretnek a foberlok egy extra biztosítás amivel biztosítod neki a lakást ha kárt okozna a kutya hapftlicht Versicherung a neve) pláne úgy, hogy alap hangon 3 havi bér papír az elvárt amit fel

Kell mutatnod. Valószínűleg csak panzióban tudsz kezdeni, tehát a kutya téma szerintem nem befolyásol, ugyanis valószínűleg egyedül érdemes megindulnod mindent megteremteni aztán vinni a családot.

2022. aug. 31. 19:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Bayernben élünk és kutyánk is van. Alapból nehéz első körben lakást találni. Kutyával még nehezebb.

Azt jól írták, hogy kisebb termetűvel könnyebb.

Kelleni fog kutya útlevél.

Aztán ha kint vagytok vigyétek el egy dokihoz, az átnézi az oltásait és beregisztrálja. Az, hogy kell-e adót fizetni városfüggő. Felelősségbiztosítást célszerű kötni.

2022. aug. 31. 19:42
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Szóval a kislányod születésnapjára veszel egy kutyád magadnak. Ügyes.
2022. aug. 31. 19:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen van tiltólista, olyan fajtát vagy keverékét ne vegyetek és nyugaton egyre kevésbé szívlelik a beteges fajtákat, bár egyenlőre a tenyésztésüket tiltogatják csak be.

Egy bichonnal vagy uszkárral pl nagyon nem tudtok mellélőni, a tulajoknak plusz pont, hogy kb nem is hullik a szőrük.

Amúgy van sok ismerősöm, aki probléma nélkül kiköltözött a kutyáival, a kis menhelyen, ahol önkénteskedem meg pár havonta visszajön egy kutya, mert az örökbefogadók megugorhatatlan akadálynak tekintik a kutyával való költözést...

Ha kétségeid vannak, inkább várj még egy-két évet.

Olyat is hallottam, hogy egyes vidékeken a kutyások előbb kapnak albérletet, mint a gyerekesek :)

2022. aug. 31. 21:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsóval egyetértek viszont azzal kiegészítem, hogy míg a kutya megrongál valamit gond nélkül kipenderítenek, viszont egy gyerekkel nem tudnak semmiképp kirakni bármi kár éri a lakást.
2022. aug. 31. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!