Jóféle gabona mentes jutalomfalat, amit gyorsan meg tud enni a kutya és jó kutyaiskolába?
Csináld magad, költséghatékony és tudod mi van benne!
Én már több mint fél éve magam gyártom a jutit, sokat spórolok,nincs tréningek után hasmenés (sajnos bármilyen bolti, vagy éppen virsli és társaitól fosás volt)
-500 gr máj (mindegy milyen állaté) én nyúl májból csinálom,mert csirke allergiás a kutyám,de még így is olcsóbb.
- 300 gr rizsliszt/kókuszliszt/zabliszt én rizslisztből csinálom
-2 tojás (erre nem allergizál be a kutyám)
Plusz én szoktam bele tenni bio natur mogyoró vajat 2 kanállal,de csak ha van itthon.
De volt mikor szárított halat kloppfoltam szét,hogy pici darabos legyen aztán azt kevertem bele.
Májat össze kell turmixolni aztán bele a tojások,liszt meg a többi ha raksz bele. Jól össze keverni. Aztán sütőpapírral bélelt tepsibe bele önteni a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütni,de sütőfüggő is. hús tűt bele szúrod és nem ragad rá akkor jó igazából,plusz pici bebarnul a teteje.
Majd kihűteni és akkor darabokra vágod amekkorára szeretnéd.
Én az összeset felvágom kicsi kockákra. Aztán megy be a fagyasztóba.
Szerintem egy ilyen adag bő egy hónapot kitart. Nem minden sétához viszek egyébként. Szóval függ mennyit adsz neki.
Mindig a fagyasztóból kiveszem ebbe a melegbe hamar felolvadnak a kockák, ja és ami extra,hogy puha marad!!!! szóval kutyasuliba is ideális!
En ezt adom a kutyusomnak, csak lazac van benne. Gyorsan megeszi, mert olyan allaga van, mint egy chipsnek igazabol, nem puha, de nem is kemeny, nyalra gyorsan oldodik.
Nagyon-nagyon budos, garantaltan oda fog ra figyelni a suliban illetve kint az utcan is :D
En az alphazoo-ban vettem amugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!