Mitől agresszív a kölyökkutyánk? Többi lent.
#10 Igen, normális. A kutyaiskola nem minden, főleg, mert ott más emberekkel és kutyákkal van körülvéve, simán elkülöníti, hogy mi az, amit ott nem tehet meg, otthon meg igen. Minden nap KÖVETKEZETESEN kell viselkedni és foglalkozni vele. A legfontosabb dolog, amit meg kell tanítani a kutyának, hogy póráz nélkül is behívható legyen, városban az életét mentheted meg vele. Nem könnyű: amikor utcákon keresztül kergeted, aggódsz érte, persze, amikor végre visszajön, legszívesebben leszidnád; ilyenkor kell megdicsérni. Rengeteg gyakorlat van, amivel ránevelhető, hogy a hívószóra jön, természetesen mindegyik a klasszikus, ha valamit jól csinál, jutifalatot kap módszeren alapul. Régebbi könyvekben vannak fenyítési módszerek, amik szintén alkalmasak a nevelésre, HA helyén és mértékkel használják - ezek egy része szerintem embertelen, max idős, nagyon rossz helyről jött kutyát lehet helyre tenni vele, kedvtelésből kutyatartónak egyrészt lelketlennek tűnnek ezek, másrészt ha nem gyakorlott az ember, nagyon könnyen elcsúszhat a gyakorisága és a mértéke. Én pl. nem szeretem, ha a kutya rám ugrál, ha épp sáros, én meg szép ruhában vagyok. Testéhez mérten finom lerúgással (fájdalmat nem okozva) nagyon hamar ráneveltem eddig minden kutyámat, hogy engedélyre ugorjon csak fel. Ugyanez lehet bent tartott kutyánál a kanapéra/ágyra menetellel. Akkor jöhet fel, ha a gazdi azt mondja.
Szóval igen, normális, helyretehető, főleg ilyen fiatal kutyánál, és rendbe is kell tenni, mert nem minden ember, főleg nem minden kutya a kutyafuttatóban tolerálja. Ez pont olyan, mint amikor a panelban folyton ugat a kutya, normális, de mindenkinek jobb és a kutya jelzése is hasznosabb, ha megtanulja, mikor felesleges csinálnia.
"[...]ahol majd vigyázniuk kell a gépekre"
Csak félve kérdezem, de ezt kifejtenéd, kérlek?
Sorrendisegi yzabLyokat tartsd be.
Tarsd a lakasban. Kertben fel.
Van egy tippem, hogy nem tenyésztőtől vetted őket, hanem valami putriból, ahol kb sosem simogatták őket, lehet, hogy még bántották is a kölyköket, az meg biztos, hogy elég ideggyengék az össze-vissza szaporítás miatt.
Egy tenyésztős kutya, akit napi többször kézbe vesznek rohan az emberhez, ha meglátja és amíg van mellette valaki, nem hiányolja se az anyját, se a testvéreit.
Legyél velük kedves, türelmes és simogasd őket sokat, akkor talán megváltoznak. Sokat segítene, ha nem az udvarra lennének kidobva, hanem veled lehetnének.
Szaporítótól vettétek őket, ahol kb. nulla szocializációt kaptak. Félnek, és ezért agresszívek. Van tapasztalatom sajnos ilyen alulszocializált kutyákkal.
Gondolom, ha játékból harapdálnának, akkor feltűnne, hogy nem agresszívek, de azért az a videó jó ötlet, ha csinálnál.
"ahol majd vigyázniuk kell a gépekre"
Az megvan, hogy a tacskó vadászkutya és kotorékozásra lett kitenyésztve, nem őrzésre? Szerencsétlen kutyák csöbörből vödörbe, szaporítótól egy idiótához kerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!