Tizenhárom hetes kölyökkutyám (kan) agresszív hajlamot mutat. Hogy nevelhetném nyugalomra?
Amikor jatek kozben durva, akkor szolj ra … ereztesd vele, hogy nem jo neked amit csinal. Szisszenj fel, csinalj ugy mint ha sírnál, fordulj el a kutyától es persze hagyjatok abba a jatekot. Nagyjából ilyesmit tudsz csinalni.
Gondolj bele. Kiskutyakent idaig a testvereivel nyuztak egymást, harcoltak a ciciert … most ugyan ugy azt hiszi, hogy kuzdenie kell. Jatsz vele ugy, hogy erezze meg nem lekuzdeni kell teged, hanem finoman birkozni.
Ne aggodj kifogja noni ezt a hebrencsseget es a fogai sem fognak mar bantani egy honap múlva, mert addigra lecserelodnek a tejfogak.
Szoval tanítsd meg a kutyusodat jatszani, hogy ne verekedjen, hanem csak finoman jatszon.
Nem agressziót mutat, csak játszik. És nevelni kell, hogy megtanulja, nem durvulhat be játék közben.
Egyébként pásztorkutyád van, amit arra találtak ki, hogy többek közt embereknek is neki menjen, ha a területét őrzi. Teljesen normális, hogy magas agressziószinttel rendelkezik. De ha ezt te nem tudod kezelni, miért kellett ilyen kutya?
Az en kutyam ebben a korban teljesen leszanalta a ruhataramat, kezem-labam ugy nezett ki mint ha szogesdroton keresztul mászkálnék allandoan.
Mondjuk en hagytam gyereknek lenni es inkabb szenvedtem mert tudtam, hogy sajnos nagyon hamar el fog mulni ez a kolyok idoszak.
Menjetek minnél hamarabb kutyaoviba, ott a kortarsaival tud szocializalodni ami majd a kesobbi setaknal jon jol amikor majd idegen kutyával fogtok talalkozni.
Jo 2-3ev mire egy jolnevelt kutyad lesz, van meg mit csinalni addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!