Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik ilyen fajta kutya?...

Létezik ilyen fajta kutya? Milyen illene hozzám?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd a shibám mellé egy másik kutyát.

-természetesen a kutyasuli alap

-szeretnék vele őrző-védőre járni

-kb napi 2 óra koncentrált foglalkozásra van időm

-heti szintű túrázás, kirándulás, futás

-viszonylag könnyen kezelhető legyen (egy shibához képest 😀), alacsony vadászösztönnel, inkább feladat és gazdacentrikus legyen

-ne legyen hiperaktív

-jól kijöjjön más kutyákkal

Léteznek ilyen fajták, vagy legalább hasonlók?

Köszönöm

2022. aug. 22. 11:38
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Németjuhász, rottweiler, malinous.
2022. aug. 22. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Ugatás mennyire zavar?

Ha nem gond, akkor a mudit javasolnám.

2022. aug. 22. 11:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Fuu ne legyen ugatós😀 illetve a shibám valamiért egyáltalán nem jön ki a mudikkal, pont azért mert őt nagyon zavarja az ugatás
2022. aug. 22. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Alacsony zsákmányösztön de akarsz vele őv-re járni? Legyen nyugodt, de nagyon akarjon dolgozni? Nem nagyon értesz sem a kutyákhoz, sem a sportokhoz, igaz? Kicsit gondolkozz még ezen...
2022. aug. 22. 12:04
 5/10 A kérdező kommentje:
malinois? Az olvasottak alapján ő lehet túl sok lenne :( nem biztos, hogy meg tudom neki adni azt, amire szüksége lenne, azért inkább,,hobbi kutyásnak" számítok szerintem. Esetleg a többi belga közül valamelyik?
2022. aug. 22. 12:04
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 valóban nem ismerem a fajtákat túlzottan, talán éppen ez az oka annak, hogy segítséget kértem. Egy ónémetjuhászom volt, akivel felnőttem, sajnos ő nem volt túlzottan nevelve, mégis rettentő jó kutya volt. Illetve pár éve van egy shibám,akivel végigcsináltuk a kutyasuli, nagyon sokat tanítom, járunk kirándulni, illetve canicrossozunk. És mivel te gondolom nagyon értesz a kutyákhoz, ezért tudhatod, hogy a shiba az egyik legmakacsabb, legnehezebben kezelhető fajta,mivel nekik saját terveik vannak, nem az ember kedvére akarnak tenni. Hozzá képest szeretnék egy nyugodtabb, alacsonyabb vadászösztönnel rendelkező kutyát, aki sokkal humáncentrikusabb. Ennyi. Minden más változhat. De ha figyelmesen elolvastad, pont úgy tettem fel a kérdést, hogy létezik - e egyáltalán olyan kutyus, aki,, megfelel" a kritériumoknak, mert én is tudom, hogy lehetnek benne ellentmondások. Amúgy én úgy vettem észre, hogy elsősorban nem vadászkutyákkal járnak övre, hanem munkakutyákkal. Szóval lehet rossz szót használtam, nem a vadászösztön a legjobb szó talán, arra utaltam, hogy ne vadászkutya legyen, mert én úgy hittem, hogy nekik van a legmagasabb vadászösztönük. Persze, lehet ez nem így van, szívesen fogadom a hasznos válaszokat, de az, hogy nem értesz hozzád, hagyd! Az nem számít annak
2022. aug. 22. 12:14
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
Labrador vagy golden?
2022. aug. 22. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
39%

Egymásnak teljesen ellentétes elvárásokat írtál. Ne legyen ösztöne, de legyen ösztönerős az őv-hez. Ne legyen hiperaktív, de legyen nagyon aktív a közös munkához... Bocsáss meg, ha a lelkedbe gázolok, de ezt még egy teljesen laikus is belátja, hogy ez baromság.

Még egy szavazat a goldenre, abból is a küllem vonalra. Őv-zni ugyan legfeljebb annyiból tudsz vele, hogy a segéd rázogatja a rongyot előtte, de az összes más kritériumnak megfelel.

2022. aug. 22. 12:38
 9/10 A kérdező kommentje:
A mali kivételével a másik 3 belgával kapcsolatban valakinek tapasztalata? Egy régi kérdés alatt többen javasolták a tervuerent?
2022. aug. 22. 12:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédomnak volt, gyönyörű kutya és rendkívül intelligens, gyorsan tanul. Aktívak is, de ők nem nagyon foglalkoztak vele, ezért elég sokat ugatott és ásott is elég rendesen, kihívás volt mellette lakni. De amúgy nincs lehetetlen energiaszintjük szerintem, a szomszedé is csak azért csinálta mert napi 10 perc figyelmet kapott az udvaron mégcsak sétáltatva sem volt, semmi. Ettől a legtöbb kutya azért növeszt néhány idegesítő szokást fajtától függetlenül. És tényleg ezen a két dolgon kívül amúgy engedelmes kutya volt tudott pár trükköt pedig tényleg elég minimálisat foglalkoztak vele, max az unokák. Én a tervut maximálisan tudom ajánlani, a szőre viszont elég hosszú, arra készülj fel hogy több odafigyelést igényel.
2022. aug. 22. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!