Skót juhász vagy Mudi?
#1 agility, flyball, szépségverseny, Stunt Dog Show, stb...
Leginkább a rivaldafény, de családkedvencként is jó ha helytáll... :)
Én értem, hogy miért tetszik neked ez a stunt dog show (3.kérdésed), de inkább a dog dancinggel többre mész.
Illetve nem feltétlen fajtát választanék, mert mudiból is bőven találni a fajta szégyenét, főleg mióta divatkutya és skóttal is lehet eredményeket elérni. Esetleg a sima szőrű collieval még a bundagondozást is ki tudod kerülni némelyest.
Vonalakat tenyésztőket keress, szerintem, mindkét fajtából.
Agility, flyball esetén, ha komolyan gondolod a versenyzést annyira, hogy nyerni is szeretnél, akkor inkább mudi, mert itt fontos a gyorsaság. Én elkötelezett skót juhász rajongó vagyok és 30+ éve tartom a fajtát, de az átlag skót nem fog úgy repeszteni a pályán, mint egy mudi vagy border. (Bár a mostani kutyám van olyan őrült, mint egy border, ezért mondom, hogy az átlag skót.) Értve a hosszúszőrű skótot, a rövidszőrű változat kicsit robbanékonyabb. Még szóba jöhet a sheltie, a méretkategóriájában ők elég gyorsak, robbanékonyak.
Hosszúszőrű skót esetén csakis az Afterhero kennelt ajánlanám. Ők egy aktívabb, temperamentumosabb, munkára is alkalmas vérvonalat képviselnek, a tenyésztő munkakutyázott, ezért nagyon fontos neki, szóval érdemes lehet esetleg felkeresni, kikérni a véleményét, megnézni a kutyáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!