Az állandóan ugató kutyák tulajdonosait tényleg nem zavarja, hogy az állat(ok) folyamatosan ugat(nak)?
Engem zavar a mindenre reagálós, hosszan csaholós kutya. Van egy ilyen, egy kölyök német juhász, egy 80+, félsüket házaspáré. Szerinted, hallja egyáltalán?
Aztán van, akinek "biztonságérzetet ad" a reaktív vagy szorongós/félős kutyájának a hangja. Ezt se tudom megérteni. Ugasson akkor, ha valaki be akar jönni, de fals riasztás a lehulló falevélre nem kell.
Volt, akinek a kennelben üvöltött, de nem mert kimenni megnézni, mit ugat a kutyája......
Engem annyira nem zavar, ha ugatnak a kutyáim, de közel sem az a kategória vagyok, akiket eddig leírtak. A kutyáim leginkább akkor ugatnak, mikor megérkezünk a tréning/verseny helyszínre, meg mielőtt belépünk a pályára és utána még egy kicsit.
Persze a hétköznapokon is jeleznének mindent, de arról elég szépen leszoktattam már őket, mert szerintem másokat zavar és nem akarok konfliktust és nem biztos, hogy egészséges, ha a kutya mindenre behergeli magát. Szóval nem vagyok egy bunkó, aki hagyja a kutyáit őrjöngeni a kertben, de nem azért mert engem zavarna az ugatásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!