#15 lehetséges. Elmész a dokihoz, és megkéred hogy írja át a rendszerben a nevét. A kiskönyvben meg te is átirhatod, hibajavítódoz és kész. A doki meg a rendszerben átírja, illetve a chipnél is át lehet.
2022. aug. 17. 20:06
22/40 A kérdező kommentje:
Szerintem mások számára is egyértelművé tettem, hogy ez inkább kapcsolati vita és nem engedheti a büszkeségem, hogy ez így maradjon.
Nyilván megértem, hogy a bejegyzett névnek és a hívónévnek nem kell egyeznie, de ez most nem erről szól.
2022. aug. 17. 20:08
23/40 A kérdező kommentje:
A chipben is benne van a kutya neve? Azt hittem abban számmal van jelölve, ami alapján a rendszer kiírja, vagyis ha a rendszerben átírják a chip is azt mutatja majd.
2022. aug. 17. 20:11
24/40 anonim válasza:
ja értem csak fszméregetés.
2022. aug. 17. 20:12
25/40 anonim válasza:
#22 ha kapcsolati vita és a büszkeséged a kérdés (amit teljesen megértek, jogos, azért is mondom, hogy bár a kiskönyvet és chipet én lesz*rnám, a páromra várna egy komoly beszélgetés), akkor nem értem, miért írod ki az internetre, ahelyett, hogy a pároddal beszélnéd meg. Ne haragudj, ha én a párommal nem értek egyet, esetleg haragszom is rá, vele oldom fel a konfliktust, nem idegenekkel osztom meg. Ennél már csak az lenne toxikusabb, ha az anyáddal-anyósoddal beszélnéd meg, mielőtt a pároddal.
2022. aug. 17. 20:12
26/40 anonim válasza:
#23 nem tudom, szerintem a neve is benne van de nem biztos, nem tudom. De ha benne van akkor is átirható, ahogy a gazdi is. A chipben egyedül a számsor nem lehet birizgálni, amúgy a címet, gazda nevét és, ha benne van a kutya nevét igen
2022. aug. 17. 20:13
27/40 anonim válasza:
#26 benne van, de már több ideje kommentelünk, mint amennyi idő megváltoztatni. Megjegyzem, többnyire ezzel nem szoktak foglalkozni, ahogy többször mondtam. Kutya hívóneve szabadon választható, hangszín, hangsúly, szótagszám a fontos praktikusság szempontjából, ha tenyészetből származik, érdemes is megtartani a tenyésztő által adott nevet, mert abból a kutyából, még ha kedvtelésből tartó is vette meg, egy tenyészszemle után lehet a fajtának értékes tenyészkan, ha a gazdi nem is akarja ezt a költséges hobbit űzni. Menhelyi vagy szaporított kutyánál meg bőven mindegy, mi van névként beírva, a lényeg, hogy jó gazdája legyen és szeressék. Ahogy a kérdező is váltogatja a véleményét, egyszer fontos neki, hogy a kiskönyvben más szerepeljen, máskor meg csak a párjára mérges. Én tuti tojnék a papírmunkára és elbeszélgetnék a párommal, de értelmes tanácsot csak leszavazni szokás ezen az oldalon.
2022. aug. 17. 20:18
28/40 A kérdező kommentje:
Itt a kérdés egészen más volt.
Amiatt magyaráztam meg, hogy mi történt, mert ha visszaolvasod az elején mindenki csak annyit írt kb hogy: Nem mind1?
Ezért elmagyaráztam, nekem miért nem mindegy.
Hogyha sima hiba lenne, nem zavarna ennyire, de így ki akarom javíttatni.
Normális válasz reményében vázoltam fel a helyzetet :)
2022. aug. 17. 20:18
29/40 anonim válasza:
#28 Ha azért írtad le a körülményeket, hogy miért nem mindegy neked ez a dolog, az a normális válasz, amit már sokan megírtak neked: legyen mindegy, mert ez mindegy. Senkit nem érdekel, mi a kutya bejegyzett neve, téged miért érdekel? A pároddal beszélgess el, miért művelte ezt, a kutyát meg tartsátok-neveljétek szeretettel. Nevelésre, etetésre , foglalkoztatásra fordíts fele annyi energiát, mint erre a névproblémára, és nem lesz gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!