Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem akar a párom benti kutyát....

Nem akar a párom benti kutyát. Hogy tudom meggyőzni?

Figyelt kérdés

4 éve együtt vagyunk. Nekem két kutyám volt mikor megismerkedtünk. Egy palotakutyus és egy mentett. A palotát szerette, ő kicsike volt. Egyedül azt nem szerette hogy hullott nagyon a szőre. A mentettnek elég furi személysége van. Nem sűrűn hagyja békén az embert. Őt nem is kedveli annyira. A palota kutyus azóta sajnos elment.

Én nagyon szeretnék majd egy kutyust. Yorki és spániel közt vacilálok, de lehet hogy idővel mindkettő lesz. Bentre szeretném őt/őket. A yorki annyiban tetszik jobban, hogy kisebb és nem hullik a szőre.

A párom családjában jelenleg is van benti kutyus, és talán pont ezért nem akar bentre kutyát. (A kintivel nem lenne baja, viszont én elhalasztottam nagyon sok időt amikor a kiskutyámmal lehettem volna, ezért is húz a szívem annyira a benti kutyus felé.)

Neki inkább azzal van a baj, hogy ugat, nehéz szobatisztaságra nevelni és rossz. De ezek mint tanítástól függ. Az ugatás is. De nem hisz nekem. Szerinte nem lehet megtanítani a kutyát arra, hogy ne ugasson.

Kijelentette, hogy ő nem fog egy lakásban élni kutyával.

Megoldásnak találnám én azt, ha esetleg a hálószobába nem jöhet be illetve étkezésnél nem kuncsoroghat kajáért (az is tanítható).

Egyébként ha jó kedvében van, akkor szeretgeti a benti kutyusukat és látszik rajta hogy szereti. Szóval nem értem ezeket a kirohanásokat.

Az ő kutyusuk még nem teljesen szobatiszta. Lehet ez idegesíti nagyon őt.

Szerintetek hogy tudnám ezt vele elfogadtatni? (Mindenképp akarok kutyát és olyan családot akarok magamnak, amelyik mindenhova viszi magával a kutyát [egészséges határokon belül, pl nyaralni, túrázni de pl étterem, utcabál ilyesmi nem játszik]. ) Hogy tudnám meggyőzni szerintetek?

Még nem élünk együtt, szóval még nincs beleszólása. Ha szimplán veszek magamnak, mire összeköltöznénk szobatiszta lesz. Akkor talán elfogadná hisz nincs más választása.

Mit javasoltok?

2022. aug. 16. 12:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%
Én a helyedben a kutyát választanám... a párkapcsolatod a leírtak alapján amúgy sem valami fényes.
2022. aug. 16. 15:05
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem csak a kutyáról szól, hanem arról hogy a két ember más életstílust akar élni."

Így van, ez a lényeg, többek között erre is utaltam az 1. és a 4. kommentemben, itt ennél mélyebb kapcsolati problémák is meghúzódnak, mert egyikőjük sem akar engedni. Itt reális kompromisszum - főleg, hogy az allergia is kiderült - a kinti kutya lenne, de tulajdonképpen egyikőjük sem akar igazán kompromisszumot kötni, vagy elfogadni a másik álláspontját.

2022. aug. 16. 15:13
 13/26 anonim ***** válasza:
79%

Az nem kompromisszum, hogy hozok egy hipoallergén kutyát, de meg alkalmazkodsz. :D

Egyszerűen önző vagy, csak nem is látod, miért.

2022. aug. 17. 07:18
 14/26 jendra válasza:
0%

a kutya udvarra, ott is kenelbe való !

Nem lehetsz magas érzelmi hőfokon a nőd iránt, ha ez kérdés nálad !

2022. aug. 17. 13:47
 15/26 anonim ***** válasza:
71%

Ha azt akarod, hogy ez a kapcsolat menjen tönkre, akkor egész nyugodtan hozzad a kutyát. Egyet, kettőt, mindegy hogy mennyit.

De lehet, hogy jobb is lenne, hisz neked a kutya fontosabb mint a normális párkapcsolat.

Sajnos egyre többen vannak így.

Nekem is kutya miatt ment tönkre a kapcsolatom.

Mindíg ő volt a fontos, mindenben ő volt az első. Mimdenhova vinni kellet.

Hozzá kellett igazítani az egész napunkat, az esténket, a pihenésünket, sőt, még a szexuális életünket is.

Ha ezt szetetnéd, akkor nyugodtan hozd őket.

2022. aug. 17. 21:40
 16/26 anonim ***** válasza:
70%

"De lehet, hogy jobb is lenne, hisz neked a kutya fontosabb mint a normális párkapcsolat."

Már bocs, de hol normális az a párkapcsolat, ahol ilyen léptékű ügyben nem értenek egyet? Ez olyan, mint hogy az egyik fél nem akar gyereket a másik meg igen...

Kell némi élettapasztalat hozzá, de idővel eljut az ember oda, hogy ezeket a paramétereit tudatosan közli ill. elvárja. Én minden potenciális randipartnerrel tudattam, hogy négy nagytestű kutyám van, részben bent a házban. A többség hamar lekopott, de ezerszer inkább élek akkor magamban a kutyákkal 😃

Végül a férjem, mikor anno beköltözött annyi kompromisszumot szabtunk, hogy ágyra nem jöhetnek. Ő nem kutyás, így kellett némi akklimatizálódási idő, de hamar megszerette őket, meg hát nálunk rend van és fegyelem, sportkutyázok nem csak gyüjtöm a fifiket...

Nyaralni kutyákkal megyünk, de mindig túrázunk valahol, így jó a kemping is, sportolni visszük őket magunkkal, ezt ő is élvezi, meg amúgy is outdoor emberek vagyunk. Annyi, hogy napi 2x porszívózok, más 'áldozat' nincs miattuk. Vagy hát, az állatorvosi számlák, de azt én fizetem, párom max ledöbben 😅

Biztos, hogy a kérdező helyében átgondolnám ezt a kapcsolatot, és ha ez válóok, hát inkább a kutyát választanám...

2022. aug. 18. 06:33
 17/26 A kérdező kommentje:

Vicces hogy néhányan azt hiszitek, hogy önző vagyok, csak azért mert olyan életformát akarok élni ami számomra a legjobb. Már bocs. De nem fogok meghunyászkodni emberek előtt, csak azért hogy nekem abból hátrányom legyen (pl, hogy nem olyan életformát élek, amit akarok). Emellett viccesnek találom, hogy dobáloztok néhányan azzal hogy nem hozok áldozatokat a páromért. Szeretnétek elmesélem az élettörténetünket, de akkor fordútva fogjátok gondolni.

Mivel szeretem a párom, nyilván alkalmazkodok amennyire tudok (mindig én alkalmazkodok egyébként mindenben), de a legutolsó örömtől is (kutyatartás) nem fogom megfosztani magam. Ezért kértem tanácsokat, hogy hogy tudnám meggyőzni. Nem pedig párkapcsolati tanácsadást szerettem volna.

2022. aug. 18. 11:31
 18/26 A kérdező kommentje:
Egyébként tudja, hogy yorkit szeretnék. Szomszédunkban van egy és mindig babusgatja. Az otthoni benti kutyusukat is úgy látom hogy szereti, ezért nem értem a dacoskodást a részéről.
2022. aug. 18. 11:35
 19/26 anonim ***** válasza:
88%
Nem is kell mindent érteni, az érzelmek nem feltétlenül racionálisak. Ez a baj, hogy "meg akarod érteni" és utána észérvekkel rábeszélni. Senki nem várja, hogy lemondj a "legutolsó örömről is", azt kell a párodnak mondani, hogy vagy vele, vagy nélküle, de neked lesz benti kutyád. Ő eldönti, hogy ezt elfogadja-e vagy sem.
2022. aug. 18. 11:43
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Amíg másé a kutya, addig minden kutya aranyos, addig semmi baj nincs.

Én is eljárok egy parkba futni, ott rengeteg kutyás van, sokat megismertem, sokat megsimogatok, egyebek.

Ez így rendben van, nem utálom őket, de csak eddig a szintig.

Ha már az én háztartásomban lenne, nekem kéne megkűzdenem a kutya álltal okozott napi gondokkal, / van bőven / akkor már egész más lenne a helyzet.

Valószínű, hogy a párodnál is ez van.

Minden oké, minden hepy, szereti is őket, de csak addig, amíg a másé, hisz addig csak simogatni kell.

Valószínűleg nála is ez lehet.

2022. aug. 18. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!