Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyának egyszerre csak...

Kiskutyának egyszerre csak egy trükköt tanítsak?

Figyelt kérdés

3 hónapos németjuhászról van szó. Nagyon okos, ülni és feküdni már tud szóra, a maradnál 20 lépés a rekordunk úgy, hogy neki háttal mentem. Ha nem lát akkor utánam jön, de szerintem egész jól haladunk.

A marad mellett taníthatok neki mást is, vagy majd akkor, ha az tökéletesen megy?

Nem úgy gondolom, hogy hirtelen egyik pillanatról a másikra váltok, hanem pl egy nap 10 percig a maradjot, pár óra után 10 percig azt, hogy arra, hogy figyelj a szemembe néz.

2022. aug. 12. 17:58
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy osztod el a napi 4x5 percet, de napközben elképesztően meleg van mostanában, ha olyankor lusta, fáradt, nincs kedve hozzá, akkor az teljesen természetes, ha 30 fok fölött van a hőmérséklet szerintem inkább ne is kezdjetek neki, hacsak nem pörög éppen ezerrel.

Vagy legalábbis erre tudok gondolni abból, hogy csak este aktívabb, de ez viszont jó, hogy így megfigyelted, kitapasztaltad és e szerint alakítod a tréningeket :) Szerintem egy csomó dolgot tök ügyesen csinálsz így kezdő kutyásként is, szóval hajrá, gyakoroljatok és ha megtetszik ez az életforma egy teljesen új világ fog kinyílni előttetek, kipróbálhattok számtalan kutyás sportot, találhattok olyat is, amit egészen komoly szinten tudtok majd csinálni, ha te is és a kutya is ösztönösen ilyen jó, akkor tényleg szinte határtalanok a lehetőségek és egy olyan mély és szoros kapcsolatod lesz a kutyáddal, amilyen csak keveseknek van.

2022. aug. 14. 21:23
 22/22 A kérdező kommentje:

Nálunk árnyékban nem volt olyan meleg, és ha feküdt és nem volt kedve tanulni, játszani azért akkor is tudott :DD

Köszönöm a biztatást!

Lehet, hogy ez nem nagy dolog, de az előző kutyámmal (nem is mondanám az enyémnek - igazából élő dologra nem is szeretem mondani, hogy valakié, de mindegy - visszatérve a tárgyra, igazából a nagypapám volt a gazdája) nem tapasztaltam ilyet:

Ha leülök hozzá a földre belemászik az ölembe, vagy felteszi a két mellső lábát és a fejét az én lábamra, és csak ott fekszik. Legtöbbször közben engem néz, vagy nyalogat vagy a kettő együtt. Ilyenkor annyira aranyos! Ha meg lefekszem mellé a földre és 15-20 mp-ig nem mozdulok meg odajön és elkezdi harapdálni a hajamat, vagy nyalogatni az arcomat, esetleg ráteszi a mancsát, mert arra mindig reagálok. Ma pl összesározta a fejem, mert előtte belelépett a vizes táljába XDD

2022. aug. 14. 21:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!