Aki mostanában (1 éven belül) vett tenyésztőtől törzskönyves kutyust: mennyibe került?
6#
Szerintem is rohadt olcsó volt, apósom vette.
Amennyire én látom rendben volt a tenyésztő is, a kutya is, törzskönyve is lesz.
Apropó, az normális ha csak hónapok mulva küldi majd ki a törzskönyvet, ha már az összes kutyus elkelt?
Az első németjuhászos kommentelő vagyok.
Akik nem magyar fajtát vettek 200 alatt az inkább szapis vagy igénytelen tenyésztő (ha valós a tk).
Tenyésztő 200 alatt nem ad kutyát (a komondornál még reális a 150 ezer)
#12 nem normális szerintem. Azt a kutyával együtt adják, nehogy valami átverés legyen a vége. Viszont ha volt szerződés és mégis átverés akkor meg tudjátok rángatni hivatalos úton.
ma 14:16Becsületes tenyésztő az is, aki nem a top kannal fedeztet, hanem at itthoni állományból választ olyan kant, aki neki szimpatikus küllemre, vonalra, stb. Lehet, a szuka sem gyűjti a kiállításokon a díjakat, de mert a menő aktuális kutyák mögött nem fér bele az első 3-ba.
Attól még a kutya megfelel a sztenderdnek.
Ez általában más fajtáknál is igaz.
Az ilyen tenyésztő nyilván nem az általános ár tetején adják a kölyköket.
Ahol az elért kiállítási győzelmek száma a minőség jelzése, ott tudni kell, a helyezések függnek a tenyésztő ismertségétől, a jelenlététől lehetőleg az összes kiállításon, nem utolsó sorban az aktuális bíróval való kapcsolata is számít.
Németjuhásznál még inkább számít a felvezetett egyed apai vonala. Ha az éppen favorit kan leszármazottja, az aktuális küllemmel rendelkezik, nagyobb az esélye elöre kerülni.
Az ilyen tenyészetek valóban magas áron adják a kölyköket.
utána lehet nézni, akár a tavalyi kiállítások helyezettjeinek. 99,99 %-ban szinte ugyanazok a tenyésztők egyedei nyernek, szerepelnek az első 3-ban.
15: de normalis. Hidd el, 2 tk-s kutya van itthon, a tenyésztők jó barátaim. Beadja a tenyésztő az alomra a tk igénylést, és onanntol dogva meoesz-en mulik, hogy mennyi idő. Az egyik kutyámnak 13 hetes korára meglett, a másiknak nem. Rosszul tudod, nem a kiskutyakkal egyutt adjàk, mindig kesobb postázzàk.
Kérdezo: ez valoban gyanus, hogy ez az indoka a tenyésztőnek. Ne legyen igazam, de itt lehet valami simlisség lesz…
Igen hivatkozott arra is, hogy a ... Lassan dolgozik, sokárára küldik ki, nem rajta múlik. De nem vagyok járatos a témában, nem az maradt meg az emlékeimben.
Volt adásvételi szerződés, mutatott képet, hogy nemrég nyert díjjat az egyik kutyájával. Találtam egy németjuhász tenyésztőket listázó oldalt, ott is szerepelt.
Após előre elkért valami papírokat, leellenőriztette a régi tenyésztőjével, stimmelt.
12 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!