Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajtát nem tartaná...

Melyik kutyafajtát nem tartanád soha - és miért?

Figyelt kérdés
2022. aug. 9. 22:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos már szerintem sem való ide egy északi fajta sem. Ez még a 20-30 éve oké volt, de mostanra brutál meleg nyarak lettek, tél gyakorlatilag nincs. Nem hiába pusztul el olyan sok északi kutya a kánikulai időszakban.
2022. aug. 10. 07:21
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

10 kiló alatti kutyát semmi féleképen nem. De inkább közepes-nagy testű kutyák jönnek be, a kb 30 kilósok. (labradorom és németjuhászom van)

Huskyt nem tartanék, mert nagyon szőrös és hangos, és ez igaz a többi északi kutyára.(Hogy mennyire etikus a tartásuk, arról lehetne vitatkozni, szerintem megoldható, hogy jó élete legyen)

Nyomott orrú kutyákat nem szeretem, egyszerűen nem tetszenek. Nagyon sokan ajánlottak nekem boxert, de egyszerűen a külseje taszít

Óriás, pásztorkutyákat sem tartanék, mégha lenne helyem sem. Nem hiszem, hogy bírnék egy Kájjal vagy Kauval. És ezeknek a kutyáknak a nem is tetszik az általános személyisége.

2022. aug. 10. 09:19
 23/41 anonim ***** válasza:
84%
"Sajnos már szerintem sem való ide egy északi fajta sem. Ez még a 20-30 éve oké volt, de mostanra brutál meleg nyarak lettek" Visszaszívom hogy elvan a Husky: igazatok van, tényleg egyre brutálisabb az időjárás.
2022. aug. 10. 09:49
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kicsiket (5 kilo alatt) azert nem tartanek, mert nagyon kellene rajuk vigyazni, eleg egy rossz ugras az agyrol, es eltorik a laba, nyomott orruak mar az elobb említett okok miatt. Kopasz kutyat, mert ritka rondak. Es oriastermetueket sem, bar imadom oket (dan dog, ir farkas, bernathegyi), de nem elnek hosszu ideig, mozgasszervi, es szivroblemaik vannak nagy hanyaduknak. Maradok a kozepes-nagy testueknel, most is menhelyi keverekeim vannak.
2022. aug. 10. 10:01
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Mopsz, bulldogok és a hasonló rövid orrú fulldoklók. Nem tudnám nézni és hallgatni, ahogy küzdenek minden egyes levegővételért, szenvednek. :(
2022. aug. 10. 10:35
 26/41 anonim válasza:
44%
Chivava. Csak ugat, fél, harap balh. Cuki meg minden de nem. Pitbull mert nagyon agresszív és megy a saját feje után és figyelembe sem veszi a gazdát mint pl a szomszédomat sem.
2022. aug. 10. 11:40
 27/41 anonim ***** válasza:
27%

Sok ilyen van. Bulldogok, pit félék egyáltalán nem tetszenek és abszolút felelőtlenségnek is tartom, hogy emberek hobbi célra meg házikedvencnek tartanak eredetileg harcra kitenyésztett kutyákat.

Németjuhász meg alapvetően a nagytestű kutyák sem tetszenek, nem tartanám őket. Olyan fajtát sem tartanék, amelyik vedlik, hullik a szőre.

Huskyt, szamojédet szintén nem tartanék, szegényeknek extra szenvedés az itteni klíma.

Igazából csak kistestű, nem szőrhullató kutyát tartanék, tehát bichonok, yorki vagy ilyesmi.

2022. aug. 10. 12:37
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
#14 hány videó van fent neten, ahol kiraknak jégfürdőt a huskynak és ki se akar mászni belőle. Szőrzet ide vagy oda, egyszerűen az a szerencsétlen kutya nem erre az éghajlatra való. Ahogy egy jegesmedve sem az afrikai sivatagba való.
2022. aug. 10. 12:57
 29/41 anonim ***** válasza:
74%
Bull típusúakat és a nyomott orrúakat nem tartanék. A nagyon kistermetű kutyákat és sem kedvelem, de a yorkshire terrierről kezd megváltozni a véleményem, mert baráti körben találkoztam 1-2 nagyon vagány és jólnevelt példánnyal, úgyhogy már nem állítom 100%-ra, hogy ilyen kutyát sohasem szeretnék.
2022. aug. 10. 15:23
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Pont most jöttem haza és egy angol bulldoggal lifteztem. Nálunk egy félemelet magasan van a lift, azt hittem meghal a kutya mire felmászott a lépcsőn. Szegény hörgött, röfögött, nekem fájt, hogy ennyire nem kap levegőt. Kicsi a lift, a nagy levegőkapkodasban lenyálazta a vádlim. Időnként reggelente is belefutok, úgy kell ki-be rugdosni a liftből, mert annyira nem akar sétálni menni. És ez nem egy öreg kutya, 3 éves.

Nekem ez elég, hogy nyomott orrú kutyát ne vegyek, ha tehetném be is tiltanám a tenyéeztésüket.

2022. aug. 10. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!