Kombinált oltás után ki lehet vinni a kölyökkutyát sétálni? Csak saját, oltott kutyáinkkal érintkezne
Attól függ, hogy hányadik kombinált oltás és hogy van e mellette külön parvo elleni oltása, illetve hogy hová vinnétek ki sétálni.
Úgy szokott lenni, hogy az első kombit és az első parvót a tenyésztőnél/menhelyen kapja, utána még nagyon kell rá vigyázni, saját oltott kutyákkal találkozhat, de utcai környezettel, ahová más állat is oda ürít stb, oda még semmiképp se lehet vinni.
Aztán van a 10 hetes oltás, ez ha kombi, akkor utána egy héttel (ennyi idő minimum kell a védettség kialakulásához) olyan helyre, ahol kevesen járnak ha nagyon muszáj ki lehet már vinni, de nem ajánlatos.
Biztonságosan csak a teljes oltási sor (2 kombi + 2 parvo vagy 3 kombi 1 parvo) végén, nagyjából 12 hetesen lehet kivinni, akkor is úgy a legjobb, ha az utolsó oltástól eltelt egy hét és már biztosan véd az is.
Legyetek türelmesek, ilyenkor a türelem tényleg életmentő lehet.
9,5 hetesen hoztam el a kutyamat 2 oltassal, en levittem az utcara idegen kutyaval nem hagytam erintkezni. Igazabol annyit voltunk lent amennyit szukseges volt. De szerencsere 10 hetesen mar megkapta a 3.at akkor ra par napra mar batrabban vittem. Nem lett semmi baja. :)
Ne egyen fel semmit lehetoleg arra figyelj, sokat ne legyetek kint csak egy picit mozogjon faradjon ennyi orakra ne menjetek oda, 3. Oltas utan mar bátrabban lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!