Miért nyalogatja a pofiját egész nap az idősebb kutyánk a picinek?
Két bichon havanese kutyusunk van, az egyik 2 éves, a másik 5 hónapos. Az idősebbik naponta többször is nyalogatja az arcát, a szemét. Miért csinálja ezt?
Egyébként az idősebbik nagyon energikus, egész nap a kicsivel játszana, rajta csüng, piszkálja, sokszor már rá kell szólnunk, hogy a kicsi fáradt, hagyja abba. Vendégkutyákkal is így viselkedik és amikor még egyedül volt velünk is. Bökdösött minket, ránk mászott, nyalizott ahol ért.. Értem én, hogy sok játék meg minden, de jóból is megárt a sok.
Ezért arra gondoltam, hogy az arcnyalogatással is dominál, de lehet hogy ezt én gondolom túl és csak a szeretetét fejezi így ki.
Kár volt lepontozni az 1-es választ, mert lehet, hogy igaza van:
"Amikor a kölykök elérik az egy hónapos kort, kezdenek eledelt koldulni a szüleiktől. Olyankor magasba emelt orrukkal a felnőtt állat száját bökdösik, a pofáját nyalogatják, és addig birizgálják, amíg az vissza nem öklendez néhány morzsányi eleséget." (utolsó bekezdés)
De olyat is olvastam, hogy náluk ez a puszinak felel meg.
A macskáink és a kutyáink is nyalogatják egymást.
Nem tudom ennek mi köze ahhoz, hogy biztos hánytatni akarják őket.
Én egyszerű tisztogatásnak, fürdetésnek gondolom. Magukat is nyalják az állatok.
Valami nagyon félrement az értelmezésben. A 2 éves nyalogatja az 5 hónapost, nem fordítva. Amúgy sem sakál, róka, vagy vadkutya, aki hánytatással szerez élelmet, ráadásul 5 hónapos, nem 1.
A szeretet, a gondoskodás jele.
Köszönöm a válaszokat,
igazából nagyon jó barátok lettek, együtt jönnek mennek mindenhová, a nagy szuka kutyám nyalogatja a kicsit, egyébként a nagy kutyám, figyelmes, gondoskodó, velünk szemben előzékeny, alázatos és rendkívül kedves. Tulajdonsàga még hogy picit birtokló azzal szemben akit imád. Ez nálunk a férjem és a kiskutya jelenleg (aki szintén fiú).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!