Megharapott a kutyam tegnap, most valadekozik, ez problema?
Figyelt kérdés
Veletlenul belenyultam szegenynek a szemebe, gondolom fajt neki, mert megharapott es tobb helyen is a foga nyomanal verzett, lemostam kitakaritgattam amennyire tudtam. Mindegy fognyomnal feldagadtak az ujjaim, de van egy amelyikbol mindig folyik valami valadek, pedig mar tobbszor is lemostam rola. Mitol lehet?2022. aug. 6. 09:20
2/61 anonim válasza:
Oltásai rendben vannak? Ha orvoshoz mész, mindenképp kell az oltási könyv, ha nincs akkor tetanusz
4/61 anonim válasza:
menj el az ügyeletre, kérj tetanusz injekciót, és ki kell orvosilag tisztítsák a sebet és bekötözni, a kötést otthon naponta cseréld.
5/61 anonim válasza:
Vidd a kutya oltási könyvét is magaddal a dokihoz, mert jegyzőkönyveznie kell annak alapján. Az állatok szája tele van baktériummal, bajod lesz, ha nem lát el sebész.
6/61 anonim válasza:
Találtam egy hibás infót. Helyesen:
Ha van oltása akkor a doki eldönti kell-e tatanusz.
Ha nincs, akkor eldönti, hogy kell-e veszettség elleni kezelés.
Ha váladékozik, mindenképpen doki. Egy állat (ebből a szempontból az ember is az) szájában rengeteg olyan baktérium (és egyéb élőlény) van, ami nem való a véráramba.
9/61 anonim válasza:
Ha szerencséd van nem kell egy halom oltás, de a sebet kezelni kell, nem normális, hogy ennyire nedvedzik, remélem orvoshoz mentél azért nem írsz ...
10/61 anonim válasza:
alap hogy kutyaharapás esetén tetanusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!