Bolha milyen gyorsan szaporodik?
Tegnap észrevettem, hogy bolhásak a kutyáim. Mind a kettő benti, egy ágyban alszunk, majdnem elájultam.
Az idősebb kutya bolhaekcémás, vagyis egyetlen csípés is elég, hogy észrevegyem, mert levakarja magáról a bőrt is.
Már 16 éves, mindig ez van, ha néha kicsúszunk a spoton hatóidejéből, vagy sokat fürdik, megjelenik benne 1-2 vándor bolha, és azonnal jelzi viszketéssel, kezelem.
Most viszont a 4 kilósból már kiszedtem vagy 9 bolhát, és fogalmam sincs, hogy honnan jönnek!!
Már döglődnek az advantixnak köszönhetően, könnyen kiszedem, kidobom, de ez mégis hogy történt?
Bent élnek, kertben végzik a dolgukat, ha sétálunk fújok rájunk extra védelmet is.
Advantixot azért betartjuk 4 hetente, bár inkább 3 hetente kellene. Csak az erdőbe fújok extra Neospotixet rájuk.
Az egyik már 16 éves, az életben nem volt benne még egyszerre 9 db bolha, maximum 2... Szóval ez most totál sokk.
"Plusz azt sem tudom mit keres itt bolha, tavaly márciusban költöztünk, azóta nem volt más állat a kertben, csak ők. Honnan a fenéből jönnek?"
Száraz meleg idő volt sokáig. Gondolom, nálatok is. Sün, madár, macska , stb bevihet a telketekre akár 1 bolhát is. Szaporodni meg nagyon tudnak pl homokban is.
Nem hiszem, hogy a kertetek izolált lenne a külvilágtól teljesen.
Amikor a bolha felkerül a kutyára, nem szív vért azonnal. Keresi a könnyebb helyet. Így az Advantix hatása is később jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!