Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen drága az állatorvos?

Miért ilyen drága az állatorvos?

Figyelt kérdés
Most nem rég értünk haza az állatorvostól, mivel a kutyámnak sürgősségi műtétre volt szüksége, gennyes méhgyulladás miatt. Tegnap este még semmi baja nem volt, ma délelőtt kezdett el sírni. Na, de vissza a kérdéshez, mivel a városunkban hétvégén nincs ügyelet, legközelebb 80 km-re van, ez úgy 160 km, ami benzinben is sok. Az állatorvos ügyeleti díjként elkért 30000 ft-t, és még egy tízezrest, mivel vasárnap van. A műtét+ultrahang ára 60000, a gyógyszerek, infúzió újabb 20000, varratszedéskor gondolom majd otthagyok még egy ötezret, minimum. Ez így alsó hangon is 130000-140000 ezer forint. Nem mindenkinek van ennyi pénze, amit csak a kutyájára költ... Nem mellesleg senki nem garantálja, hogy a kutya meg is marad. Értem, hogy a gyógyszerek drágák, de ha az állatorvos arra tette fel az életét, hogy gyógyítson, akkor hogy van pofájuk elkérni 40000-et ügyeleti díjként? Mintha bárki tehetne róla, mikor lesz rosszul az állat... A benzinről, autóról nem is beszélve... Sajnos sokan nem engedhetnek meg maguknak autót. És ennyi tartaléka sincs mindenkinek. Nekünk szerencsénk volt, bár most 1-2 hónapig be kell húznunk a rolót, de én inkább nem eszek 3 napig, ha a kutyám megmenthető. Viszont a gyerekemnek nem mondhatom azt, hogy nem eszel 3 napig, a kutya miatt... Mikor fogják ezt belátni az állatorvosok és mikor lesznek humánusabbak? Egy altató injekció is 20000... És az állat szenved a legjobban. Miért nevezik magukat akkor állatvédőnek, állatszeretőnek? Szerintem a többség csak a pénzre hajt, nem érdekli az állat, mély tisztelet a kevés kivételnek...

2022. júl. 31. 16:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

1. Kutyát nem kötelező tartani.

2. Ajánlott lett volna ivartalanítani.

3. A kutyák nem a társadalom építőkövei, nem dolgoznak, nem adóznak, így nincs társadalombiztosításuk se.

4. Az állatorvosok bármennyire is szeretik az állatokat, nem ajándékba vásárolták a többmilliós gépeket, üzleti helységet, gyógyszereket.

Így tehát minden állatorvosi látogatásra úgy kell tekintened, mintha te elmennél magánorvoshoz. Magánultrahang, magánműtét, magánMRI. Így még olcsó is, nem?

"nincs mindenkinek pénze" - Nem is kell mindekinek kutyát tartani.

Olcsón meg is úsztad, az én kutyámra nemrég 300ezret hagytam ott, de 16 éves, köszöni szépen, jól van. A hosszú élete során kb 3x volt ilyen méretű állatorvosi költség, ha leosztod a hosszú életére, máris nem olyan sok. Aki kutyát tart, az készüljön fel erre.

És de, hidd el, a 16 év alatt voltam csóró egyetemista, a koli lehetőségével a kutya miatt nem éltem, bele is pusztult volna, dolgoztam, albérletet fizettem, és mindig volt egy "befőttes üveg" tele pénzzel, ami a kutya esetleges kiadásaira ment. Nem kell sokra gondolni, havi 4-5 ezer forint egy üvegben nagyon szépen össze tud tornyosulni pár problémamentes év alatt.

2022. aug. 1. 12:35
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincs tartaléka ilyen esetre, az ne tartson kutyát. Talán gondolkozni kéne, mielőtt valamibe belevág az ember. Vagy legyen annyi esze, hogy biztosítást köt rá. A maxi csomagra fizetek havi 1800 forintot. Cserébe ilyen esetben a költség nagy részét majd állja a biztosító.

A kutyatartás drága dolog. Oltási programot végigcsinálni, ivartalanítás, minőségi táp, felszerelések, biztosítás…persze ha valaki ezeken spórol, az majd fizesse a százezreket a dokinál, ha beteg lesz a kutya. És nem az állatorvos a drága. Csináld végig a 6 év egyetemet és vedd meg a többmilliós gépeket, utána papolj emberségről.

2022. aug. 1. 21:44
 23/28 anonim ***** válasza:
74%

Legyen ellen példa is, beteg volt a kutyám, elvittem orvoshoz. Vittem pénzt is, de többe került, mint amennyi nálam volt, ez egyetlen egyszer fordult elő. Azt mondta az orvos, majd legközelebb vigyem be, az mondjuk igaz, lassan 10 éve oda járok a kutyámmal. (még aznap délután vissza mentem és kifizettem és akkor is mondta nem lett volna sürgös)

Szerintem ha mindig egy állatorvoshoz viszi az állatát valaki biztos, hogy segít ha netán nincs pénze az adott személynek és nem hagyja az állatot szenvedni.

2022. aug. 1. 22:44
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
23 úgy van. Sok dokinál van részletfizetés is.
2022. aug. 2. 04:45
 25/28 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon nagy különbségek vannak a rendelők árai között és nem sürgős esetben lehet olyan orvost találni, aki elfogadható áron, jól felszerelt és jól dolgozik. Vannak olyan állatorvosok is, akiknél ugyan nincs hivatalos ügyelet, de a kialakított jó viszony érdekében elérhetőek rendelési időn kívül is. Nálunk is volt már olyan, hogy jóval rendelési idő után adódott probléma, felhívtam az orvost és egy rossz szó nélkül bement a rendelőbe és megvizsgálta a kutyámat felár nélkül. Ezért érdemes körültekintően tájékozódni még időben, mindig ugyanoda járni és kialakítani egy jó kapcsolatot az állatorvosoddal.

Arra reagálva, hogy mennyire "állatbarátok" az orvosok csak annyit, hogy a mi orvosunk például a mentett kutyákat alacsonyabb áron kezeli (a teljes szívféreg szűrés 4000, UH szintén 4000 vizsgálattal együtt, az ivartalanításért 18000-t fizettem, emlődaganat eltávolítás szívbetegség miatt érzékeny altatással 15000) Sajnos sok ember csak a minimális gondoskodást adja meg a kutyájának (évi egy oltás), de az egyéb javasolt szűrésre, vizsgálatra nem költ. Ha az orvos látja, hogy neked is fontos az állat, akkor ő is másképpen áll hozzá a dolgokhoz. Ha úgy viszed oda a kutyádat, hogy már a nyűvek zabálják, amit megfelelő odafigyeléssel el lehetett volna kerülni, akkor ne várd azt az orvostól, hogy tekintettel lesz a gazdára vagy annak anyagi helyzetére. Egyébként én is ismerek olyan orvost, aki iszonyatosan magas áron dolgozik, de nem mindegyik ilyen és egy kis utánajárással lehet más opciót is találni.

Az ügyeletet egyébként nagyon sok rendelő azért nem tart fent mert nincs arra kapacitása, hogy 24 órás készenlétben tartson legalább egy orvost és esetleg asszisztenst, és azért feláras, mert jó magyar szokás szerint sok tulajdonos teljesen általános problémával, amit bármelyik nap meg lehetne oldani bemegy az ügyeletre, hogy kikerülje a sorban állást.

2022. aug. 2. 07:24
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert nézzél körbe, hogy mennyi a HUF/EUR árfolyam, mennyi is az ÁFA 27%? Mekkora a béren az adó? Mekkora az infláció? Megszűnt a KATA (sok helyen KATA-zott pl. az asszisztens, hogy kicsit olcósbb legyen). És gondolom te is Fidesz szavazó vagy, de nem a szeretett vezéred a hibás, hanem az állatorvos aki nem akar éhenhallni. Jahh és európa egyik legmagasabb lakossági (kisvállalkozói) villany és gázára jön most.

Szinte minden gyógyszer, eszköz, amit használ a doki EUR-ért jön be az országba. Mire gondolsz?

2022. aug. 2. 14:01
 27/28 anonim válasza:
24%
Én is egyetértek a kérdéssel! Akinek van pénze az oké. De rengeteg kobór állat van, és nem csak a gazdagoknak van állatuk. Igenis vannak a szegényeknek is mert valahogy hozzájuk keveredett esetleg. Rengeteg állat van az utcán is! Mind megérdemelhetné a segítséget nem csak a jómódú embereknek a kedvencei. Én annak örülnék ha a szerencsétlenebb állatok is kaphatnának orvosi segítséget. És senki sem dolgozik ingyen de ha mindenkiben lenne emberiség akkor nem csak a pénzt kéne nézni . Én is ha van egy éttermem és odajönne egy éhes kisgyerek akkor adnék neki ingyen enni. Ez egy példa.
aug. 22. 19:31
 28/28 anonim ***** válasza:
79%

#27, tudod az a helyzet, hogy a sok kóbor állat az mind a felelőtlen szaporulat és felelőtlen, szegény körülmények között tartott állatok következménye.

Teri néni hazavisz a szomszédból egy kölyköt, mer hát falun az szokás, elvan éterlmaradékon, aztán a kölyökből egy év múlva lesz 12, 12ből meg lesz majd 100, mer teri néninek nincs pénze még ivartalanítani sem.

El kell fogadni, hogy 2024-ben az állattartás luxus hobbi. És igen, luxus hobbija csak a jómódú embereknek van. Tudom hogy ez állatira szomorú, de ez van.

Ugyanezen elven nem értem meg azt sem aki azért sír mer a gyerek sokba van. Én össze tudtam zárni a lábam 34 éves koromig, és akkor vállalok gyereket amikor van ház, megtakarítás, és nem a családiért remegek a hónap elején, pedig már 25 évesen is babázhatnékom volt.

Egyébként a szomszédomban volt kéretlen alom, a néni csak széttárta a kezét, én el tudtam intézni neki pl. az ingyenes ivartalanítást, és a kicsik átvételét egy alapítványnál.

És nem, nem csak a pénzt nézik az orvosok, de tudod ha mindenki odaszokna úgy hogy nincs pénze, de lássa el az állatot, akkor végül a felelősségteljes, tartalékot képző állatok gazdái szívnának, mert rajtuk lenne még ez is behozva..

Akit megrendít egy állatorvosi kiadás az kössön biztosítást, az tud enyhíteni a dolgokon.

aug. 22. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!