Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen drága az állatorvos?

Miért ilyen drága az állatorvos?

Figyelt kérdés
Most nem rég értünk haza az állatorvostól, mivel a kutyámnak sürgősségi műtétre volt szüksége, gennyes méhgyulladás miatt. Tegnap este még semmi baja nem volt, ma délelőtt kezdett el sírni. Na, de vissza a kérdéshez, mivel a városunkban hétvégén nincs ügyelet, legközelebb 80 km-re van, ez úgy 160 km, ami benzinben is sok. Az állatorvos ügyeleti díjként elkért 30000 ft-t, és még egy tízezrest, mivel vasárnap van. A műtét+ultrahang ára 60000, a gyógyszerek, infúzió újabb 20000, varratszedéskor gondolom majd otthagyok még egy ötezret, minimum. Ez így alsó hangon is 130000-140000 ezer forint. Nem mindenkinek van ennyi pénze, amit csak a kutyájára költ... Nem mellesleg senki nem garantálja, hogy a kutya meg is marad. Értem, hogy a gyógyszerek drágák, de ha az állatorvos arra tette fel az életét, hogy gyógyítson, akkor hogy van pofájuk elkérni 40000-et ügyeleti díjként? Mintha bárki tehetne róla, mikor lesz rosszul az állat... A benzinről, autóról nem is beszélve... Sajnos sokan nem engedhetnek meg maguknak autót. És ennyi tartaléka sincs mindenkinek. Nekünk szerencsénk volt, bár most 1-2 hónapig be kell húznunk a rolót, de én inkább nem eszek 3 napig, ha a kutyám megmenthető. Viszont a gyerekemnek nem mondhatom azt, hogy nem eszel 3 napig, a kutya miatt... Mikor fogják ezt belátni az állatorvosok és mikor lesznek humánusabbak? Egy altató injekció is 20000... És az állat szenved a legjobban. Miért nevezik magukat akkor állatvédőnek, állatszeretőnek? Szerintem a többség csak a pénzre hajt, nem érdekli az állat, mély tisztelet a kevés kivételnek...

2022. júl. 31. 16:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Asszem meg mindig nem fogod fel, ahogy sokan masok sem, hogy kutyat tartani nem kotelezo! Aki egyedul neveli a gyereket keves penzbol es meg hitelt is fizet, az ne is tartson meg egy horcsogot se.

Akinek nem fer bele, abban legyen mar annyi, hogy ezt belatja.

Egyebkent nalunk pl 5 ezer az altatas. Meg lehetett volna nyugodtan keresni azt az orvost, aki olcsobban vallalja. De ilyen allapotba nem 2 perc alatt kerul a kutya, undorito, hogy mar az elejen se tudtak megoldani az orvost. Kerjenek akkor kolcson vagy akarmi.

2022. júl. 31. 16:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Miért, az állatorvos nem nevelheti egyedül a gyerekét és nem fizet hitelt? ;D azért kéne neki is nyomorognia, mert más nyomorog?

Az fizetését ő a páciensektől kapja. Ha neked nem fizetne a főnököd, dolgoznál neki? Mondjuk vasárnap délben az ebéd mellől elugorva? Vagy éjszaka rohanva? Ugyehogy nem. Akkor az állatorvostól se várd el...

2022. júl. 31. 16:51
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Háddeee!! Szereti az állatokat! Mi az jogy pénzt kér?

Csinálja hobbiból 🤔😂

2022. júl. 31. 16:56
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez van, amikor kutyát vettél utanna kellett volna nézni, ha nem vagy tisztába vele.

Ivartalanítani meg kellett volna a kutyád, aztán nem lett volna ez.

Én az állattartásr is vizsgához kötném.

Tegnap volt itt a lódoki, 1 milla volt (nem az én lovaim, csak gondozom őket) és még jön kétszer.

2022. júl. 31. 17:33
 15/28 A kérdező kommentje:
Persze, nem kell kutyát tartani. De arra senki nem gondol, hogy esetleg már egy 8 éves kutyáról van szó és pár hónapja kerültél rossz anyagi helyzetben... Ilyen esetben nyilván mindenki menhelyre adná, csak mert lehet, hogy egy év múlva beteg lesz... Mint írtam, mi ki tudtuk fizetni, de sokan vannak, akiknek ez lehetetlen és beleroppannának.
2022. júl. 31. 17:51
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöd kutyáját sem egyik napról a másikra kezdték enni a nyüvek gondolom. Másrészt tényleg nem kötelező kutyát tartani.

Harmadrészt csak mellékesen jegyzem meg, mert belelátok: van olyan műtéthez szükséges eszköz aminek az árát 350%-al emelte meg a beszállító.

De igen a doki dolgozzon ingyen.

2022. júl. 31. 18:25
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te dolgoznál csupán szívességből egy vadidegennek? Mennél mondjuk betonozni egy egyedülálló anyának a két szép szeméért, úgy hogy még az anyagdíjat is te állod? Úgy hogy ezzel esetleg a te gyereked szájából veszed ki a falatot?
2022. júl. 31. 18:29
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Volt 8 éved ivartalanítani. Az a töredéke lett volna, és nincs méhgyulladás.

Mellesleg, ha nem lenne Tb, hasonló ára lenne annak is, ha te orvoshoz mész. Ez nem ingyenes szolgáltatás. Milliós felszerelés, magas rezsi, sok év folyamatos tanulás (mert a diploma után nem hagyják ám abba, folyamatosan képzik magukat, ami nem olcsó)

2022. júl. 31. 20:07
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Barki kerulhet x ev utan szar helyzetbe,persze. De errol az allatorvos mit tehet?

Hajlektalant sem latja el az orvos ingyen csak megjegyzem.

De aki allatot vallal ugy vallalja, hogy 10-15 ev felelosseg es ha gond van allatorvos. Foleg mikor idosodnek egyre tobbe vannak. Kozel 600 ezrem ment el 5 honap alatt a 11 eves kutyamra. Igaz nem igy egyszerre fizettem, mivel 2 hetente jartam orvoshoz vele. Ugy kezdodott hogy januar 1 es 2.at is ugyeleten toltottuk es ket nap alatt 60 ezer ft. Elotte 30an volt vervetele akkor 15.

Es most meg a gyogytapjat is emeltek 24 ezerrol 29re...

Hat ez van. Vallaltam.

Ha mindenkit megsajnalnak az orvosok akkor nem keresnenek egy kanyit sem.

Nekik ugyan ugy van rezsi, alkalmazott, helység berles vagy sajat az jobb eset. Felszereles korszerusitese.

Mi dokink, joban vagyok vele mondta nem is tudom milyen muszerek amivel meg pontosabban tudnak dolgozni 2 millio ft volt. Ha mindenkit sajnalnanak akkor nem jutnanak elobbre.

Ismerosod no comment hogy hagyta hogy elve megegyek a nyuvek.. Nem egyik naprol masikra tortent ez. Szegyen.. Na igen az ilyeneknek nem kell allat.

2022. júl. 31. 23:05
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

1. Az emberi orvoslás is drága lenne, ha nem lenne TB, én fogászatra csak magánba járok, mert államiban többször félrekezeltek, és magánban sem fogadnak bárhol, mert hányingeres vagyok, 25 ezer csak egy fogkőleszedés.

2. Nem kötelező kutyát tartani, én sem tartottam addig, amíg anyagilag úgy éreztem, hogy nem fér bele.

3. Spórolni kell. Kutya nélkül is jöhetnek nagyobb váratlan kiadások, tönkremegy a hűtő, mosógép... stb. Apránként is lehet félretenni vésztartaléknak való összeget, csak sokaknak egyáltalán nincs érzékük a pénzhez, de tanulható.

4. Ivartalanítással megelőzhető lett volna ez a beavatkozás, ez nem olyan, mint mikor a kutya meg akar kergetni egy macskát és ugrik egy nagyot és rosszul ér földet, aztán megsérül. Reménykedj, hogy nem olyan súlyos, mint egyik ismerősöm kutyájánál, aki ugyanígy későn pakoltatta ki a kutyát, de utána a kutya a következő évben elpusztult, még élhetett volna, ha időben ivartalanítják.

5. Te sem dolgozol ingyen, mástól se várd el.

2022. aug. 1. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!