Miért mondják azt, hogy fázik/remeg, mint a kukacos kutya?
Figyelt kérdés
Lehet rossz kategória, de ez engem érdekel. Talán a kukacos kutyák fáznak/remegnek?2022. júl. 30. 21:54
1/9 anonim válasza:
Nem tudom ki mondja, én ezt most hallom először.
2/9 anonim válasza:
A mondást sose hallottam, de el tudom képzelni az értelmét. A "kukacos"
férges kutya sovány, vagy vészesen sovány.
Persze hogy jobban fázik az egészségeseknél, és látványosan reszket. Képzeld magad elé hogy nézne ki....
3/9 anonim válasza:
Én csak úgy hallottam ezt a mondást, hogy "fázik mint a kutya" . Úgy nem hogy kukacos kutya.
4/9 anonim válasza:
Én se hallottam még. Ezért is kattintottam ide, hogy megtudjam mi az oka. Ki mond ilyet? :D
5/9 anonim válasza:
Néma gyereknek vak anyja se látja a fától az erdőt.
Pont ugyanígy készült a tied is 🤣
7/9 anonim válasza:
Én ismerem ezt, bár úgy, hogy "Reszket, mint a férges kutya"
Ennek az lehet a története, hogy a férges kutyák nagyon soványak és a férgesség sokszor más betegségekkel társulhat, ezért azok a kutyák nagyon gyengék, fázhatnak és remeghetnek
8/9 anonim válasza:
A mondás úgy hangzik, hogy "remeg, mint a kocsonya".
9/9 anonim válasza:
8, Mint a béka a kocsonyában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!