Milyen kutyát ajánlotok, ha féltjük a kertünket?
Nekünk nem ásott egyik kutyánk sem soha. Bár mi családtagként kezeljük őket, akkor jönnek ki-be a házba amikor akarnak.
Mamámék viszont mindig csak "kerti dísznek" tartottak kutyát, de az övéké sem ásott soha.
Szerintem először lakjatok ott egy kicsit, nezzetek meg mennyi munka van a kerttel, es tapasztaljatok ki mennyi ido maradna a kutyusra. Jol gobdoljatok at, mert sok idot ra kell szánni akarmilyet fogadtok be. Szinte borítékolható a rongalas az elejen. Ha mazlitok van, vagy tenlyeg nagyon ugyesen neveltek elkerulheto a kesobbiekben az, h rendzseres legyen a kar.
(Azt mar csak megjegyzem, tudom, hogy sokan nem szeretik...de menhelyen sok tunderi kutyust orokbe lehet fogadni💛)
Ha nem kölyköt, hanem 1 évnél idősebb kutyát választunk valószínűleg menhelyről hoznánk.
Már tájékozódtam a helyi menhelyről, de sajnos azzal szembesültem, hogy ott a kutyák többsége traumatizált kutyus, gyengébb idegrendszerrel. Első kutyásokként felelőtlenség lenne egy ilyen kutyát bevállalni, ez inkább tapasztalt gazdáknak való. Persze egy kisebb hányada a kutyáknak nem olyan hányatott sorsú pl. akinek elhunyt az idősebb gazdája és a család nem vállalta a gondozást.
Két szetterem van és rendezett kertem, igazi fűvel, virágokkal, ha gondolod írj rám privátban és küldök képet bizonyítékként :)
Viszont nem hitegetlek, nagy meló, a kert is, a kutyák is.
A kutyák kinti-bentiek, felügyelet nélkül egyszerre csak egy van kint, játszhatnak, de őrült nagy rohangálás nincs, mert kirúgják a füvet, egyébként kerttiszták, eü séta is csak kint van, ezen kívül munka után 2-3 órát rohangálnak kint a közeli mezőn, hétvégén meg kirándulunk, szóval le kell őket fárasztani rendesen ahhoz, hogy a kertbe nyugiba legyenek.
Mindkettő kölyökként érkezett, nagy kárt egyik sem tett a kertben, de azért volt egy-két könnyen kiszedhető dísznövény, amit pótolni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!