Milyen kutyát ajánlotok, ha féltjük a kertünket?
Ez nevelés és foglalkozás mellett egyéni habitus kérdése.
A jelenlegi kutyánk soha nem tett kárt a kertben semmiben. De pl. kicsi korában, ha ültettünk valamit, akkor miután végeztünk, a házból figyeltem, azt hagytam, hogy megszagoljon mindent, de ha tovább akart volna menni, akkor tiltottam. Azon kívül természetesen egy folyton egyedül kinn unatkozó kutya nagyobb eséllyel kezd rombolni.
A régi kutyánk sem bántotta a virágágyásokat, bár ő imádott ásni. Így az lett a kompromisszum, hogy 2 helyen hagytuk, hadd csinálja, a többi helyről viszont letiltottuk.
Bár mint mondom, nem rombolt egyik se soha, mi azt csináltuk, hogy kettéosztottuk egy belső kerítéssel a kertet. Így ami számára veszélyes lehet vagy pl. ami zöldséget ültetünk, az a kutya által nem megközelíthető részen van. Nem magas a kerítés, átugorhatná, de tudja, hogy nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!