Terápiás kutya melyik fajta?
Sziasztok, terápiás kutya fajták után nézelődöm. Golden Retriever tetszik, tudom, hogy kiváló terápiás állatok. Fontos, hogy tényleg alkalmas legyen, mert értelmileg sérült gyerekekhez szeretném vinni dolgozni.
Köszönöm
Golden. Nem véletlen a legbeváltabb fajta ebben a munkában, de itt sem mindegy milyen vonal. Nagyon meg kell nézni, hogy hopnnan veszed, kik a szülők, mert ott is vannak gyenge idegrendszerű tenyészetek.
Ezen felül még a spániel, skót juhász, labrador gyakoribb. Egy-egy küllem német juhász. De ezeknél sokkal kevésbé kiszámítható, hogy alkalmas lesz-e az adott alomból egy kutya is erre a munkára. Spánileknél nagyon gyakori az emberek felé történő agressziós hajlam. Collieknál a gyenge idegrebdszer, zajfélelem stb.
Bordert felejtsd el! Aki javasolta, az sem a fajtához, sem a terápiás munkához nem ért. 1000-ből 1 amelyik alkalmas, de annak meg ösztönben, viselkedésben köze sincs a borderhez.
Mostanában próbálkoznak többen a tollerrel és a lagottoval, egyre több sikerrel.
Jelenleg nincs ilyen képzés. A habilitácios kutyakiképzői tanfolyam megszűnt az OKJ megszüntetésével. Majd felnőttképzés biztos lesz belőle lebutitva, de még nem hallottam róla, hogy elkezdték volna.
Jelenleg az egyesületeken és alapítványokon keresztül lehet a temperamentum, majd a gyakorlati vizsgára felkészülni.
Velem lenne. Nem maradna az otthonban. Csak mivel ott dolgozom, jönne velem reggel.
A MATE kihelyezett karokon találtam képzést, nem okj - t. Hanem szakirányú továbbképzést, két éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!