Reggel még semmi baja nem volt a kutyának most pedig nincs tudatánál. Mitől lehet ez?
Az elmúlt napokban ugyebár nagyon meleg volt. A kutyának folyamatosan volt innivalója, ennivalója, illetve olyan hely, ahova el bírt bújni a nap elől. (Kinti kutyáról van szó)
Ma reggel is rendesen viselkedett, nem látszott rajta semmi sem, és egyszer jött az eső. A kutya csak feküdt(először azt hittük csak alszik) aztán mikor szóltunk neki ő megpróbált felkelni de sikertelenül. Csak kapálózott. Próbált, de nem sikerült neki.
Lehetséges hogy az időjárás miatt történt ez?
(4 éves kan kutya)
Madjenm írtam nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Állatorvos. Főleg ha nincs tudatánál a kutya. így távolról ezt megállapítani igen nehéz, ehhez több vizsgálat is szükséges lehet. Be kell tenni az autóba és elvinni az állatorvoshoz. Igen jön most a hasonló kérdezők örökös kifogása:
- kiskorú a kérdező és a szülei nem akarják elvinni
- A legközelebbi állatorvos 100km-re van, autója sincs senkinek a környéken, a busz meg már elment.
- Már jobban van, szóval el se kell vinni.
Nem kedvves kérdező, ezeket nem hisszük el. Fogd meg a kutyádat és vidd el az állatorvoshoz, mert lehet, hogy holnap már késő.
Nem értem az olyan embereket, akik akár saját maguk, akár háziállatukkal kapcsolatban ide írogatnak sürgősségi egészségügyi problémák esetén, ahelyett, hogy azonnal orvoshoz fordulnának!
Már régebben is javasoltam a GYIK-nek, hogy egyes a kategóriáknál ki kéne írni figyelemfelhívó tájékoztató szöveget, hogy ne itt várjanak megoldást egészségügyi témák esetén, hanem elsősorban forduljanak szakorvoshoz.
Na mi van a kutyussal, látta orvos? Mit mondott?
Szerintem hőguta, be kell engedni, ventillátor-légkondi ami van, le kell fokozatosan hűteni. Be kell vizezni a fejét és innia kell!!!
Nincs tudatánál a kutya, de te ide írkálsz ahelyett, hogy állatorvost keresnél neki??? Igen, tudom, vasárnap piszok nehéz állatorvost találni, de ez nem az a helyzet, ahol van idő egyik lábadról a másikra állni.
Ha nem tudnám kideríteni neten, hol van a legközelebbi ügyelet, akkor felhívnám a saját állatorvosom (vagy másokat a közelben), hogy
- sürgősséggel tudna-e MOST segíteni
- ha nem, akkor mit ajánl, hova vihetem
Mostmár "megnyugodott"
Megint olyan mint amilyen volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!