Embernek való, gyulladáscsökkentő szemcseppet szabad csepegtetni a kutya szemébe?
Az a helyzet az embernek való meg alatnak való szerekkel hogy embernek simán felirnak venyre placebót vagy olyat aminek teljesen ellentétes hatása és mellékhatása is van, hogy azt is lehessen "kezelni".... Magyarán a legtöbb gyógyszer xart sem ér de nincs mit csinálj...
Az állatoknak és a gyermekeknek felírt gyógyszerek már masabbak mert a dühös szülő vagy gazda cirkuszol ha megdoglik a lova vagy a gyereknek még nagyobb baja lesz.
Nekem sokáig fájt a hátam, míg az egyik frissen végzett állatorvos ismerősöm adott egy doboz zöld trutyit... Azzal kenegettem néhány napig és azóta teljesen rendben vagyok.
A szemcseppek meg a vitaminok, egyéb lofaxok azért vannak hogy kolsd a pénzt.
Inkább arra próbálj meg rájönni vajon mitől és egyáltalán kell e szemcsepp az alatkadnak.
Ha bichon vagy valamilyen hasonló üzleti célból tenyésztett és termesztett fajta inkább hagyd a francba és vegyél ki egy menhelyes korcsot. Azokkal is lehet baj(az enyém egész nyáron rágja a hátát a vakcina miatt...) Viszont sokkal ellenalobbak, ügyesebbek, eszesebbek és eletrevalobbak.
"Mar nem azért, de embernek való gyógyszer állatra egészen más, mint fordítva."
Igazad van, egészen más. Az állatnak kisebb a testtömege, emiatt már kisebb dózis is elég a túladagoláshoz. Ezen felül bizonyos gyógyszerek másként hatnak az állatokra, mert más az anyagcseréjük. Szigorúan tilos orvosi szakvélemény nélkül emberi gyógyszert adni kutyának!
4kor kiírtad a kérdést, fél 5kor már túl voltatok az állatorvoson.
Nagyon remélem tényleg elvitted, mert ha megsérült a szaruhártya az kezelés nélkül óriási probléma lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!