Herélés segít rajta?
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy a kutyám felém és a családom többi tagja felé is oda kap...(nem harap meg csak "kapdos" felénk és morog) illetve a tegnapi nap folyamán a lány kutyát akivel felnőtt is megtámadta, a másik fiú kutyust földhöz vagdosta.
Eddig egy nagyon rendes és értelmes kutyus volt, szóra ült feküdt... mostmár nem is figyel ránk.
2 éves lesz elvileg a kutyus és egy németjuhász keverék.
A heréltetésen gondolkodtunk, hogy hátha segít és visszatér a régi kutyánk.
Szerintetek mennyire éri meg? Változna a helyzet? Esetleg tapasztalatok ha volt már ilyen még valakinek?
Sajnos ez az utolsó esélye lenne...tovább már nem tudjuk tűrni. Féltem a családom és magamat is.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Nem a morgást jutalmazom te szerencsétlen, szimplán nem fogja fenyegetésnek venni a mellette megjelenő kezet.
A fegyelmezés meg nem egyenlő azzal, hogy földnek vagdosom a kutyámat, meg megmarkolom.
Az olyan gazdik, meg mint a huszas, félelmet generálnak, szorongást a kutyáikba, mert az ember legjobb barátját erőszakkal, ellenségként kezelik.
Köszönöm a jótanácsot, de az én kutyám vidáman, boldogan, csaholva jön oda hozzám, ha meglát az ajtóban. Alig várja hogy munkát adjak neki hogy hozzá szóljak.
Egy szorongós kutya ilyen?
Nekem inkább úgy tűnik, követné a főnököt és várja mit csináljunk.
Ja, és azt hiszed én verem a kutyát?
Fegyelmezés (ritkán, amikor kell és szükség van rá), játék, tanítás, lefárasztás, ezt csinálom.
Ezt hívják foglalkozásnak és nevelésnek. Nem geggyülni kell egész nap.
"földhöz kell vágni,"
Ezzel pont a félelmét erősíted tovább, és az hosszú távon nem megoldás, ha a kutya félelemből engedelmes. Főleg egy harcoltatásból mentett kutyánál. Remélem, nem valami barom kiképzőtől tanultad ezt a rég elavult módszert.
Akkor mit csináljak, simogassam, mikor rám mordul? Az jobb?
A kutya nem "barátság" alapon él, hanem ösztönből. Nem fog megsértődni, ha az orrára koppintok.
Egy kutyafalkában is lerendezik egymás között a hierarchiát és utána mennek a dolgukra.
Attól még egy kutya ha azt látja, hogy a gazda tutyimutyi, dédelgetni tud csak, nem érzi rajta a határozottságot, akkor figyeld meg, elkezd dominánsan viselkedni az állat.
Innen következik hogy nem fogad szót, húz a pórázon, a gazdájára morog ha nem tetszik neki valami, végül odakap. Mert ilyenkor ő a főnök, ő hordja a nadrágot otthon, mert a kutyák úgy vannak kódolva, az van az ösztöneikben, hogy valakinek irányítania kell.
Ha te irányítasz, azt elfogadja. De ha nem vagy hajlandó irányítani és kezedben tartani a rendet, akkor ne csodálkozz hogy nem hallgat rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!