Miért akar mindenki tacskót tartani?
Engem csak az bant borzalmasan, amikor valaki csak kertben tartja a rovidszoru tacskojat, telen is. Szalkasak talan egy fokkal jobban birjak kint, de en oket se tennem ki telen...
Osszeszorul a szivem, el se tudom kepzelni, hogy milyen lehet szerencsetlen kutyanak.
Az en tacskom bent a 22 fokban telen ki se jon egesz nap a takaroja alol, setalni is alig van kedve nagyon hidegben.
Az egyik gyereknek az lett, és a másik is olyat akart. Divat. Sajnos a divatot nem lehet könnyen megállítani és ész nélkül terjed.
Cukik, kicsik, de a tacskó tartók 99%-hoz nem illik ez a fajta. Arról nem is beszélve, hogy a tacskók 99%-a nem tk-es, ideggyenge és beteg.
Teljesen felesleges errol vitatkozni, hogy melyik fajta milyen, mert nyilvan mindenkinek van egy adott benyomasa, ami csak az ove, vele tortent.
Nekem tacskom van, csak jo tapasztalatom van vele, mert mar kezdettol fogva normalisan es esszeruen van nevelve, jartunk vele oviba, suliba, a mai napig megy 2 hetente egyszer kutyanapkozibe.
Tok jol szocializalt kutya lett belole, o mindenkivel kijon, igazabol nem dominans, mindig elsokent adja meg magat, biztos emiatt.
Barkire barmikor ra tudom bizni, szereti az embereket is. Macskam is van mellette...:D
Ellenben egyszer harapott meg eletemben kutya, az vizsla volt, pedig roluk azt mondjak, hogy jamborak es senkinek nem artanak.
Szoval van ilyen is, olyan is. De ami biztos, hogy rohadt sokat szamit a jo idegrendszer es a neveles. Ha valamelyikben bibi van, akkor a kutya se lesz okes.
Annak ellenére, hogy nekem tacskóm van sajnálom, hogy divat lett belőle, mert:
1. Nagyon sokat fognak rontani a fajtán az eszetlen szaporítással
2. Nagyon sokan tartanak úgy tacskót, hogy nem veszik figyelembe a fajta szükségleteit, ezért az állatok is kiegyensúlyozatlanok lesznek és ezzel is romlik a megítélésük.
Egyébként nevelés és tartás kérdése, hogy milyen lesz egy tacskó. Az én kutyám, mivel sokat járunk most állatorvoshoz, vérvételnél már nyújtja a mancsát az orvosnak és rezzenés nélkül tűri, hogy megszúrják, oltás után pedig orron nyalja az állatorvost. Pedig középkorú, rossz körülmények közül mentett állatról beszélünk, még csak azt sem lehet mondani, hogy kölyökkorától én nevelem. Ehhez kell, hogy nagyon kiegyensúlyozott környezetben éljen és hogy teljesen megbízzon a gazdájában. Ennek alapfeltétele a napi szinten minőségi, fajtaigénynek megfelelő foglalkozás és nagyon következetes nevelés. Sajnos pont ezeket nem tartják be a csak divatból tacskót tartók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!