Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyszerűen nem megy a pórázon...

Egyszerűen nem megy a pórázon való séta. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kiskutya, 3 hónapos. egyet gondol, leül, aztán onnét semerre. Szerintem lusta. Van hogy le is fekszik a földön.A fenekén már nincs szőr, úgyhogy többet nem vonszolom. Most épp vidéken lakunk, de ha bemegyünk a városba családhoz, akkor ott nagyon szépen lehet vele sétálni a parkban, de itthon képtelenség. Megfordult a fejemben, hogy leveszem róla a pórázt,ha sétálunk mert otthon az udvarban mindenhová jön utánam, mint az árnyékom persze ez biztosan rossz ötlet, igaz? Végülis még nem mindig megy a behívás.Lehet, hogy elszökne? Ja!És állandóan terel. Nincs juhász őse.Körbejár engem, úgy sétálunk a városban. Erről le lehet szoktatni?
2010. szept. 21. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
szíja.ha budapesti lennél szívesen segítenék neked.tudod kutya kiképző,tréning szeretnék lenni igaz 14 vagyok de értek a kutyákhoz igaz a nagyokhoz jobban vagyis jobban kedvelem a nagy kutyákat csak anyum nem engedi hogy azokat tanítsak mi valamilyen szinten érthető is :D de ugyanúgy imádom a kicsit is meg minden állatott.sajna vidéki vagy ezért nem tudok segíteni így meg elmondani nehéz lenne.:( de talán probáld jutalom falattal csalogatni és ha néhány lépést is lesz magától egyből dicséret és jutalom falattal és igy továb.sok sikert
2010. szept. 21. 13:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a jutalomfalat sem jön be mindig. Dícsérgetem eleget, ha jön szépen.
2010. szept. 21. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
első vagyok ha nem jön akkor fogd meg magad és az ellentétes írányba kezd el kocogni és ha jön útánad akkor jutifalat és dicséred ha nem jön akkor ujból az a lényag mikor futsz akkor soha ne néz vissza hogy jön e vagy nem.tedd érdekessl magad kezd el szaladgálni elötte és vékony hangot agy ki vagy csak fuss az elentétes írányba és egyszer hivd hogy gyere esetleg 2 x de többször ne.idó kell mindenhez .sok sikert
2010. szept. 21. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
jah és soha ne kezdj útána futni mert meg mutatod neki hogy kell elöled el futni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!és soha ne üsd meg de soha ne üsd!!!
2010. szept. 21. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

szia! nekem mudim van, ugyan így indult a sétáltatás nálunk is. Csak annyit tudok mondani, az enyém már 10 hónapos, és tökéletesen sétál. Szerintem azért ül le, mert 1. fél, 2. fáradt. Ne erőltesd a sétát, csak szépen lassan. Ha megunja/leül, menjetek haza. Otthon játssz vele. Én is így csináltam,ma már semmi baj vele, egész messze is elmegyünk. Velem is keringőzik még mindig néha, de szokasd az egyik oldaladra séta közben, el fogja hagyni egy idő után.

Sok sikert, és türelem!

2010. szept. 21. 13:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Uram Isten! Szóval még jó hosszú idő, mire rendesen megtanulja. Még csak 3 hónapos. Köszönöm a tippeket.
2010. szept. 21. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogyha vonszolod a pórázon, azzal csak rontasz a helyzeten. Én is ezt csináltam, és nem javítottam a helyzeten, mostmár tudom.

Az a cél, hogy a séta mindig jó élménnyel társuljon. Próbáld meg belőni, hogy mennyit megy még jó kedvvel, és akkor fordulj vissza, amikor ő még szeretne sétálni. Vigyél játékot, esetleg ha van kutyás barát, akkor egy másik kutyát, az általában szokta ezt oldani. Fokozatosan növeld a kint töltött időt és távot. Ha fáradt, és nem csak hisztizik, akkor vidd haza.

Ne aggódj, idővel minden kutya megtanul sétálni :)

Idegen helyen azért szedi a lábát, mert fél, hogy elveszik. Otthon már magabiztosabb, mer hisztizni. Ha tényleg biztonságos helyen vagy, akkor megpróbálhatod ott hagyni is, az sose árt, ha kicsit megijed.

2010. szept. 21. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!