Egyszerűen nem megy a pórázon való séta. Mit tegyek?
szia! nekem mudim van, ugyan így indult a sétáltatás nálunk is. Csak annyit tudok mondani, az enyém már 10 hónapos, és tökéletesen sétál. Szerintem azért ül le, mert 1. fél, 2. fáradt. Ne erőltesd a sétát, csak szépen lassan. Ha megunja/leül, menjetek haza. Otthon játssz vele. Én is így csináltam,ma már semmi baj vele, egész messze is elmegyünk. Velem is keringőzik még mindig néha, de szokasd az egyik oldaladra séta közben, el fogja hagyni egy idő után.
Sok sikert, és türelem!
Az a baj, hogyha vonszolod a pórázon, azzal csak rontasz a helyzeten. Én is ezt csináltam, és nem javítottam a helyzeten, mostmár tudom.
Az a cél, hogy a séta mindig jó élménnyel társuljon. Próbáld meg belőni, hogy mennyit megy még jó kedvvel, és akkor fordulj vissza, amikor ő még szeretne sétálni. Vigyél játékot, esetleg ha van kutyás barát, akkor egy másik kutyát, az általában szokta ezt oldani. Fokozatosan növeld a kint töltött időt és távot. Ha fáradt, és nem csak hisztizik, akkor vidd haza.
Ne aggódj, idővel minden kutya megtanul sétálni :)
Idegen helyen azért szedi a lábát, mert fél, hogy elveszik. Otthon már magabiztosabb, mer hisztizni. Ha tényleg biztonságos helyen vagy, akkor megpróbálhatod ott hagyni is, az sose árt, ha kicsit megijed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!