Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék egyedül, hogy ne...

Mit tehetnék egyedül, hogy ne bántsák a kutyám?

Figyelt kérdés

Ez tegnap történt (július 8-án)

Van egy keverék kutyusom, kis kora óta nevelem, Ő a legjobb barátom.

Néhány napra eljött hozzánk nagyapám és az unokatesóm látogatóba, és tata folyamatosan piszkálta a kutyám, húzta a fülét, az orrát a kezével mindig kapott a kutyám felé és a lábát is húzta. A kutyus nincs hozzá szokva az ilyesmihez, kértem, hogy ne bántsa, erre az volt a válasz, hogy "ez csak egy kutya" meg, hogy a "csibészelés" jót tesz neki. Unokatesóm többször bele is rúgott a szemem láttára, szóltam apámnak, de nem érdekelte.....

Fickó (a kutyám) megharapta unokatesóm kezét, és az azonnal jajveszékelni kezdett, meg tatám dühöngött és akkorát belerúgott a kutyámba, hogy azt hittem ott meghal.

Anyám bekötötte unoka tesóm kezét és rohantak vele az orvoshoz, a Fickóval nem is foglalkoztak. Szerencsére lábra állt és már eszik is, Szerdán lesz állat orvos és elviszem, nehogy valami baj legyen ,de hallottam, hogy tata azt mondja apámnak, hogy tüntesse el a háztól a lutyámat. Nagyon félek, hogy megteszik....

Mit tegyek?

2022. júl. 9. 10:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
30%

Kövezzetek meg, de szerintem azért a kérdező sem sokkal különb, mint a drágalátos kis családja!

Ez az egész történet csakis róla szól. Rosszul esik a kis lelkének, hogy bántják szerencsétlen kutyát. Nem a kutya érdekli, hanem kizárólag saját maga. A kutya a mindene, de semmi érdemlegeset nem tesz érte, mert az persze még rosszabbul esne neki, ha veszekedésbe keveredne.

Mit vársz kérdező?! Hogy majd valaki ad valami szuper tanácsot, amivel a nagypapád és a kutyád is boldog lesz? Ilyen nincs!

A többiek már elmondták, hogy mit kéne tenned, de szerintem csak siránkozni jöttél ide...

2022. júl. 9. 12:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak, hogy ilyen a családod, ez a reakció nem normális a szüleid felől. Nagyapád és az unokatesód nem viselkedett tisztelettel a kutyád és a kérésed iránt, hogy ne bántsák őt. Én is nagyon kiakadtam volna a helyedben. Megérdemelte unokatesód, hogy megharapta a kutya, de az, hogy a szüleid nem állnak ki melletted számomra nagyon elszomorító és, hogy ez jól van nekik, hogy rugdossák a kutyádat a családtagok.
2022. júl. 9. 14:59
 13/23 anonim válasza:
100%
Édesapád és gondolom anyukád is ugyanolyan fogyatékos mint a többi családtag akiket felsoroltal. Ez semmi más mint az érzelmi intelligencia hiánya. Holnap ha már elmennek akkor visszaáll a nyugalom, ha egyáltalán volt előtte.apudat ne boszitsd hagyjad a kutya témával próbáld minél lathatatlanabb módon a kutyát szeretettel tisztelettel nevelni. Amikor ilyen rendű családtagok érkeznek, aludj máshol baratodnal, barátnődnel..viszont hosszútávon akármennyire ragaszkodsz hozzá, őt kell hogy nézd,és neki az a legjobb ha valahol szeretetben tudja leélni az életet nem bántalmazásba,rettegésben!!
2022. júl. 9. 16:41
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Uristen. A szo orvosi ertelmeben pszichopatak a csaladtagjaid. Amilyen gyorsan tudsz,koltozz el Budapestre. Szobat lehet mar berelni a belvarosban 70 plusz rezsiert. Sok kutyas alberlet van. Mindenkepp a kutyaddal koltozz el minel hamarabb. Munkat azonnal talalsz az epitoiparban segadmunkaskent vagy etteremben pincerkent stb.
2022. júl. 9. 16:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom :( No, ezek után nekem véletlenül egész nap a kutyám mellett lenne dolgom: ha kerti, akkor fűnyírás, locsolás, estefelé locsolás... Ha benti, akkor közös olvasás, sorozatnézés, stb. hogy ha a rokon hülyék, akkor közbe tudjak lépni.

Idegenekre lehet majd deszenzitizálni kell. A kutyusok rosszak az általánosításban, majd figyeld hogy csapódott le ez benne, lehet csak látogatókkal lesz baja, lehet idősebbekkel, lehet hangoskodó hülye kölkökkel.

Szüleid: ha a "tisztelet nem jár mindenkinek" koncepciót nem értik, akkor is el lehet nekik magyarázni nekik, hogy a tiszteletet el lehet veszíteni, illetve hányszor is kérted meg a rokonokat szépen, hogy ne piszkálják, rugodossák a kutyád?

Na?

Illetve a kutya szokott-e így viselkedni illedelmesen viselkedő vendégekkel? Na ugye...

(Kizárólag, ha vagy olyan viszonyban a szüleiddel, lehet érdemes lenne picit böködni, piszkálni őket, meghúzni a hajukat, fülüket és megnézni hogy mikor lesznek síkidegek miatta. Valaki csak ebből ért. Valaki még ebből se.)

Az is kérdés, hogy mennyire izolált eset, hogy ennyire leszarják a szülied, amit mondasz :/

2022. júl. 9. 16:52
 16/23 anonim válasza:
88%
Bármit cselekszel ne feledd hogy Tata mit kért apadtol, hogy távolítsa el a kutyát..netán apad ha jó ötletnek találja a -1gond miatt akkor fogja eltüntetni amikor nem vagy a közelben!! Egyre veszélyesebb egyedül is hagynod a kutyát..és azzal a gondolattal is ismertetnelek hogy jobb esetben élve ad tovább rajta apud, rosszabb eset meg.....
2022. júl. 9. 17:22
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A vidéki emberek nem úgy állnak hozzá egy állathoz, egy kutyához sem, mint pl. te. Őket nem tudod megváltoztatni, de ha csak néhány napra jöttek, azt kibírod.
2022. júl. 10. 09:27
 18/23 anonim ***** válasza:
98%
folyt.: a gyereknek viszont mondhattad volna, neked hogyan esne, ha beléd rúgnának?
2022. júl. 10. 09:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőt szapulók nem értik, hogy a liberális Pest nem az egész Magyarország, és nagyon sok helyen a szülőnek abszolút hatalma van a gyerek fölött.

Ha akarják, kidobják a kutyáját és semmit se tehet ellene.

2022. júl. 11. 10:45
 20/23 anonim ***** válasza:
Dehogynem tehet,tököt növeszt és megvédi magát,és azt ami kedves neki.Nincs olyan,hogy a házban ahol lakik nincs szava a gyereknek,nem ő a házi állat a házban,hanem a ház egy lakója,egy ember,akinek joga van szót emelni a saját érdekében.Emelt volna rám kezet apám,addig van keze..pedig én sem voltam mindig pesti. :D
2022. júl. 11. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!