Vettem vadhús aprólékot a kutyámnak, biztonságos ez? Agyon főzöm, kis répát tettem bele, hogy ne okádjam el magam, ha szemet is találok benne tuti hányok.
Csak sima vízbe tedd fel főzni pici lángon és hagyd ott, nem kell kevergetni.
3 óra múlva lezárhatod, megvárod míg kihűl és adhatod, többi be a hűtőbe és szedsz belőle neki, amikor kell.
Van minőségi tápja is, most vettem először ilyet, fagyasztott állapotban még nem nézett ki ilyen szarul:)
Az orrom az érzékeny nem a gyomrom.
Nem lehet a vadhúsban élősködő ugye? Teljesen elpusztul a sok főzéssel ha volna benne? Kap a kutyusom rendszeresen féregtelenítést, de a vadban nagy az esélye.
Ha jó minőségű (prémium) táppal eteted akkor nem kell mellé pluszban főtt hús, nyers hús meg főleg nem ajánlott (más emésztési idő, más erősségű gyomorsav kell a táphoz és a nyershez)
Ha változatossá akarod tenni a tápot akkor mehet mellé jó minőségű konzerv.
Egyéb: a vadhús aprólékban lehet, sőt valószínű hogy van vaddisznó, amit csak alaposan megfőzve lehet adni, nyersen/nem teljesen főzve TILOS! Aujeszky kór.
(Egy barfos kutya gazdája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!