Gazdik! Zavaró, ha egy ismeretlen megkérdezi, hogy meg szabad-e simizni a kutyátokat?
Van olyan helyzet, amikor közterületen egy másik járókelő kutyusa megszaglász, esetleg pont úgy hozza a helyzet, hogy megsimizhetném. Nekem nincs kutyám, de szeretem őket, ezért szívesen megsimogatnám ilyenkor a kutyit.
Meg szoktam kérdezni, hogy szabad-e a simi és ha megengedik, csak akkor guggolok le a kutyához, azonban nem tudom, hogy a gazdi szempontjából ez mennyire kényes dolog.
Az enyém konkrétan megsértődik ha nem simogatja meg az, akit kinézett magának. Ledobja magát az utca közepén és csalogatja az embereket. Van hogy másik utcából vagy kertből kijönnek hozzá, mert olyan fejet vág. A pláne az egészben, hogy 50 kg a kicsike, sokan félnek tőle első pillantásra, de mikor ezt a számot előadja, gyakran még a félősek is elnevetik magukat és odajönnek.
Nem bánom egyáltalán.
Nagyon jól csinálod, ilyen egy jól nevelt, embert-állatot egyaránt tisztelő valaki.
Biztos szuper gazdi lesz belőled, ha egyszer kutyát fogsz tartani!
Nem zavar, akkor te olyan típus lehetsz akiket a kutyám "betalál". Vannak emberek akikhez menne oda, csóválja a farkát, persze nem engedem, és ilyenkor a legtöbbször a másik ember köszön a kutyámnak, hogy jajj szia :D kérdezni nem kérdezik, hogy lehet-e simogatni, mert elég egyértelmű .
Egyéb esetben ha nem a kutyám "választ" embert , megkérdik, megmondom, hogy nem bánt, lehet simogatni, de ha nincs kedve odébb áll. (pórázon van, de nem tartom ott, hagyom ha menni akar). Megértik.
Tehát nem zavar, ha megkérdezik.
En megengedem.
Csak a csoves es ciganyt utasitom el. Egyikojuknek se akarok adakozni. Meg nincs kedvem kiprovokalt ruhaletepes meg kiprovokalt harapasert karteritemi senkit. Ez a cigok specialitasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!