Lebénult kutyát/macskát elaltatnátok?
Mi elaltattuk, igen :(
A gerincén lett egy nagy daganat,amit leműtöttek, de kb egy év múlvára 2x akkora daganat nőtt vissza, ami már idegpályákat nyomott neki.
Azt is megműtötték, terápiára hordtuk 6 hónapig, de hiába.
Nem tudott lakáson belül sem közlekedni, csak akkor evett ivott ha konkrétan elé raktuk, és néha fájdalma is voltak.
Ez így senkinek sem volt jó.
Szerintem ez attól függ, nem minden kutya ugyanolyan, szerintem itt nem lehet általánosítani.
Nekem pár éve lebénult a kutyám a hátsó lábaira. Meg lett műtve, szerencsére rendbejött. Viszont amíg le volt bénulva, ő akkor is menni akart. Tudni kell, hogy ő nem az a "lefekszek és pihenek" stílusú kutya, hanem az a mindig talpon levő kutya. Amikor le volt bénulva, akkor is próbált menni. Próbáltuk őt visszatartani, hogy azért pihenjen is, de nagyon nehezen lehetett, mert ő így is akart menni ugatni a kerítéshez, stb (sőt, nem csak akart ugatni, ugatott is). Szerintem ő egy olyan életerős kutyus, hogyha nem is jött volna rendbe, szerintem akkor is megpróbáltuk volna a tornát, illetve azt a kis kerekes széket. Igen, izgő mozgó a kutyám, és tény, hogy egy izgőmozgó kutyával egyrészt "kicseszés" hagyni, hogy csak kerekes székkel mehessen mindenhova stb, viszont egy életerős kutya, aki csak azért is próbálkozik, és akkor is odamegy a kerítéshez úgy ahogy, csak azért, hogy ugathasson, azt kár elaltatni. Szerintem a kutyák amúgy nagyon jól tudnak alkalmazkodni. Legyen akár szó 3 lábú kutyáról, vak kutyáról, stb, szerintem a kutyák jól tudnak alkalmazkodni, szóval szerintem adni kell egy esélyt nekik. Meg kell látni, hogy ő mennyire lenne képes úgy minőségi életet élni. Ha úgy látod, hogy szenved, akkor kár őt szenvedni hagyni, viszont szerintem kár rögtön úgy gondolni, hogy úgy is elfogod altatni. Én tényleg "ha szenved, el kell őt engedni" párti vagyok, de szerintem meg kell próbálni, hátha együtt tud élni vele, és jó életet is tud élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!