A metróba be lehet menni kutyával?
Asszem gyereket se lehet bevinni bizonyos kor alatt, mert ugye nagy gépek mozognak.
Úgyhogy simán pet kutyát nem hinném. Az persze más ha megkérdezed.
Ez nem a Fressnapf h bevihesd oda. Nem is biztonságos neki, lásd a 4-est, folyton nagy gépekkel pakolásznak.
Nem kell mindenhova vinni a kutyát. És nem, ne a kocsiban hagyd. Otthon.
Butoraruhaz mas, ikeaba is beviheted, obiba, praktikerbe, ezen kivul altalaban a plazakba is, de a plazan belul viszont nem minden boltba mehetsz be vele.
De ahol kajat arulnak, oda soha a budos eletben nem fognak kutyat engedni, jogosan szerintem. Nekem is van kutyam, tok jo lenne vele vasarolgatni, de elelmiszeruzletben nincs allatnak helye. Bar szerintem lehet van eleg csotany es eger a raktarban igy is 🤣
Segítőkutyák, munka közben rendőrségi kutyák (ha pl. a boltban van valami akció) bemehetnek oda is, ahova más kutya nem, tehát pl. élelmiszerboltba is be lehet menni mondjuk vakvezető kutyával (volt már ebből pár botrány, hogy a biztonságiak nem tudták ezt, a Baráthegyi alapítvány többször posztolt ilyen esetekről a közösségi oldalukon).
A többi kutya csak kutyabarát helyekre mehet be, szájkosár sem elvárás mindenhol, de az igen, hogy a kutya tudjon viselkedni, szóval ne ugráljon fel bútorokra, ne nyalogassa össze az árut, ne ugassa végig a vásárlást, ne szaladgáljon összevissza, a póráz értelemszerűen kötelező, ha mozgólépcső van (plázákban mondjuk), azon ölbe kell venni (ez alól például a vakvezető kutyák kivételek, őket erre is képzik).
A METRO-t nem tudom, ott mi a szabály, nekem nagyon kiesik, meg kártyám sem volt oda soha, úgyhogy nem jártunk a családdal, talán egyszer voltam ismerős révén még gyerekkoromban, de biztos benne van az üzlet szabályzatában, mi vonatkozik a kutyákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!