Milyen tipikus dobermann történeteitek vannak ?
Elsősorban dobi tulajoktól érdekelne olyan történet, ahol megmutatkozott az igazi dobermann fajta jellege vagy a kutyád személyiség. Esetleg olyan , H ha volt már kutyád előtte miért mégis a Dobermann mellett döntöttél végül , miben más , stb..
(Olyankra gondolok, hogy érezte mondjuk a veszélyt, vagy H megvédett valakiktol, vagy ahol az esze mutatkozott meg, stb...)
Az enyém is hasonlóan értelmes, gyerekkoromban mondom anyámnak 2 fajta doberman van, az egyik lógó fülű, a másik álló fülű 🤦♀️
Aztán eltelt még pár kutyázós évem, rájöttem mi az a kupírozás.
De legalább érdeklődik a gyerek és felismer úgy ahogy néhány fajtát, ahogy az előttem író is mondta :D
Kb 15 éve nagyon felkapott fajta volt, mindig volt kb 5 dobi a suliban, ahova jártunk. Néhánynak a gazdája nem volt a helyzet magaslatán, mindig összeugrottak valakivel a kutyák, egy-kettő meg a gazdájára is visszafogott.
Kedvencem egy öreg házaspár volt, akik mesélték, hogy ha otthon nincs szöges a dobijukon, nem tudnak létezni tőle.
Amúgy jó fajta lenne, nagyon tetszik a wesenjük, jó kezekben kijönnek a többi kutyával, de sajnos elég betegesek.
Nekem eddig csak 5 és 20 kg közötti kutyáim voltak, de egyszer sem kerültem még a közelébe sem, hogy meg kellett volna védeniük. Sosem értettem ezt az "egész világ ellenem van" hozzáállást.
Huh hát nekem részben csak mesélték a szüleim. Amikor, kisgyerek voltam tehát (2-3 éves nem több) a nagyszüleimnek volt 2 dobija és velük elég jól eljátszottam, simogattam, "kergetőztünk", olyan óvatosak voltak velem, hogy még ez őket is meglepte, valahol fénykép is van erről. :)
És saját dobink is volt. Vele is elviltam, mindig mentem én is etetni, pacsit kértem tőle és még a hátán is ültem "kutyagoltam", amikor apum elvitte sétálni. (4-5 eves voltam ekkor)
Imádtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!