Lábbal korrigálom a kutyámat. Ez miért zavar másokat?
Nem rúgom meg, csak Cesar Millan módszeréhez hasonlóan kizökkentem. Pórázreaktív az ismeretlen kutyákra és ha nincs időm jutalomfalattal elterelni a figyelmét, mert pl a kutya hirtelen tűnt fel és ő bepöccent, már hiába. Nem érdekli a kaja olyankor, csak ha időben elkapom a figyelmét, de lábbal le tudom higgasztani. Leül, fekszik parancsra miután lábbal korrigáltam. Megkaptam ma, hogy miért rugdosom a kutyát... a másik kutya sarkon jött velünk szembe, nem láttam előre és az enyém elkezdett morogni, "támadni". Korrigáltam, egyéb esetben jutalomfalattal elterelhető szépen a figyelme, csak ugye itt váratlanul jött a kutya velünk szembe.
Egyébként kézzel is próbáltam kizökkenteni, de sokkal kevésbé volt hatásos, mint lábbal.
Kérdező, felejtsd el Cesar Millan módszereit, hosszú távon nem működik, jobb esetben semmibe veszi, rosszabb esetben traumát okozol a kutyának vele, nem oldod a feszültségét ezzel, hanem elfojtja, és majd egyszer robban, amikor nem számítasz rá. Etológia alapú oktatást keress, az működik hosszú távon is. Olvasd el a linkelt cikkeket.
Én etológia alapú suliba vittem a kutyámat, mentett, előéletes, traumatizált, félelmi agresszió is jelentkezett nála, nem kölyökként került hozzám, hanem már felnőttként, és rengeteget javult.
26-os, igazából nem érdekel, a kutyám viselkedése, és amit látok azok kutyáin, akik a showman módszereit alkalmazzák, engem igazol.
A Sláger FM-en fel szokták hívni az egyik ismert magyar kutyakiképzőt is, aki látta a CM showt a háttérből is, amiből a közönség semmit sem lát, ő mesélte, hogy a kutyákat előtréningezik a showra, egy kutyát sem kap a színpadra betréningezés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!