Titeket is nagyon zavar, amikor valaki előíteletes egy fajtával szemben?
Engem nem zavar. Mindenhez hozzárendelünk valamilyen előzetes véleményt, mert természetes módon így működik az ember - nem véletlenül.
Annál jobb, amikor pozitívan csalódik az ember, más előíteletessége pedig az én életminőségemet nem tudja rontani.
En a bull tipusuakat szeretem. Kell nekik az orakig tarto rendszeres futas es minden rendben. Nem kutyafuttato. Az nem tav egy putbull vagy amstaffnak.
De sok esmber lusta kutyaknak nezi oket . Itt kezdodnek a bajok.
Az előítélet valamilyen szinten a túlélés egyik eszköze, az állatvilágban és az emberiségnél is. Amíg nem társul mellé rosszindulat, és nyitott az ember a pozitív példákat is meglátni, illetve képes reálisan felmérni, miből is adódik az előítélet, nincs baj.
A kutyákkal kapcsolatos előítélet forrása legtöbbször az adott típusú kutyák gazdái felelőtlensége miatti rossz tapasztalat, tehát valójában a gazdikat kellene utálni, de nem általánosítva.
Sokszor gond, hogy ha valaki kutyát akar, tévesen méri fel magát, és hogy milyen kutya passzolna hozzá, vagy hogy passzol-e hozzá egyáltalán kutya. Bull típusú kutyák elég népszerűek az amúgy is problémás emberek körében, akik nyilván nem fogják normálisan nevelni. Ahol lakom, 3 bull típusú kutyást ismerek, aki úgy neveli a kutyáját, ahogy kell, és tekintettel van másokra is, egyik kutyával sincs gond, de van olyan is, akinek nem való, és volt már ebből komoly sérülés.
Kiskutyásokkal is itt olvashatod a negatív véleményt, ott meg sokszor az a gond, hogy a gazdik nem nevelik, nem szólnak rá, mert cuki az is, ha morog, és úgyis kicsi, nem okoz nagy kárt, persze így a fejükre nő, és másokat zavar. Ebből is tudok ellenpéldát, akinek a zsebkutyája nem képzeli oroszlánnak magát.
úristen mindjárt átharapja a torkom", holott nyugodtan sétálnak mellettem és vigyorognak
Ugye nem gondolod komolyan hogy elhisszuk hogy ez pontosan így megtortent?
Azon kívül azért eloiteletesek bizonyos fajtákkal mert még mi emberek gondolkozunk és aszerint cselekszünk addig ők ösztönből.
Van amelyikben a vadász ösztön az erős, van amelyikben a terület védelem stb.
Nem véletlenül vannak jellemzői egy két fajtának.
Most én se várom el hogy a huskym ne legyen szökős és behivhato legyen mert ők egyszerűen nem ilyenek. Van amelyiknek meg tudod tanítani de a legtöbbnek nem.
És van ezerből egy akire valamiért nem jellemzőek az adott fajta tulajdonsagai és mondjuk soha meg se próbál szökni.
Így ha tetszik ha nem igenis el kell fogadni hogy a bull type hajlamosabb az agresszióra, az indokolatlan hirtelen viselkedés változásra.
Mint a volt szomszédom amstaffjai. Hiába voltak kutya iskolába hordott ebek mégis kattant náluk valami és amikor a nagymama elesett ravetettek magukat.
Nem azt mondom hogy biztos mind agresszív és biztos mind az lesz amelyik még nem.
Nyilván vannak normálisak köztük.
De nem egy életbiztosítás a fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!