Beteg kiskutya nyállal átadhat bármilyen betegséget, mondjuk bélférget embernek?
Igen.
A féreg a legveszéjesebb. Férges a kutya, a féreg a kutya segglyukára teszi ki a petéit, amit a kutya nyelvével takrít. ahogy lenyalja, egyböl rányalja a szörre. (ha az anya kuty nyalogatja akkor ö) a gyerek megsimogatja és már a kezén is van a féreg. amit ha lenyel sok baja nem lesz, álltalában ezek a férgek a gyerekben nem kellnek ki.
DE kikel a szemében, amit megdörzsöl a kutyasimogatás után. a szemben kikelt féreg epdig súlyos dolgokat okoz.
Vagy is idegen vagy még nem féregtenelewnített kutyát ha engeded is simogatnia gyereknek, rögtön kézmosással indítani.
nem vagyok állat ellenes, söt azt sem mondom a gyerek ne nyuljon kutyához, macskához, de rögtön kéz mosás, alaposan.
Ezt találtam neked!
Nem rég én is ezen paráztam mert vettünk egy kiskutyát aki 3 nap múlva kikakált egy döglött gilisztát! 2 éves kislányom van!Elvittem a kislányt orvoshoz és kértem egy székletvizsgálatot!Szerencsére nem volt benne semmi és azóta 2 havonta féreghajtózom a kutyát de azóta ő is tiszta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!