Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Letisztul a kutyám fogáról a...

Letisztul a kutyám fogáról a fogkő ha rendszeresen megmosom a fogát?

Figyelt kérdés

Illetve mivel szabad mosni? Kutyafogkrém vagy hallottam szódabikarbónát is.

( fogkő leszedésre most nem mehet még , mert nem jók a máj értékei és a bódítás nagyon megtolná még pluszba a máját )

2022. jún. 20. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

A fogkő csak megelőzhető, nem visszafordítható, ahogy embernél, úgy állatnál sem.

A szódabikarbóna pedig roncsolja a fogzománcot, szintén ahogy embernél, úgy állatnál is.

Gondolom lehet kapni erre a célra kutyáknak való fogkrémet és fogkefét, de ebben nem vagyok jártas mert az én kutyáim az étellel és a játékkal őrzik meg a fogaik egészségét, soha nem kellett mosni.

Egyébként így hogy nem szokott hozzá a fogmosáshoz kölyökkora óta, elég nagy tortúra lesz neki és utálni fogja.

2022. jún. 20. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Orokbefogadott kutyusomnak nagyon sok fogkove volt, mert az elozo gazdaja csak moslekkal etette, nem nagyon kellett ragnia.

Nalam tapot eszik es kapott sok-sok ragnivalo cuccot (marhapata, kavefabot stb) es nagyon szepen lepucolta a fogkovet! Maradt meg, azt majd leszedetjuk, de jelenleg meg o sem altathato, de a doki ajanlotta, hogy ragassam minel tobbet es azert az segit valamennyit.

2022. jún. 20. 16:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan fajták amik sajnos hajlamosabbak a fogkövesedésre. A fogmosás nem fogja eltávolítani a fogkövet, de létezik kutyák számára szájvíz, amit az innivalójába kell keverni. Ez állítólag fellazítja a fogkövet és utána könnyen lepattintható lesz. A neve Beaphar Plaque Away. Mi is használjuk, a szájszag teljesen eltűnt tőle és fogmosással egybbekötve nem is jött vissza a fogkő. A legtöbb kisállat boltban lehet kapni szilikonos "fogkefét", amit az ujjadra húzva meg tudod dörzsölni a kutya fogát és ínyét, ez nálunk jobban bevált, mont a hagyományos alakú fogkefe. Van amelyik kutya engedi elsőre is, de egy kis májkrémmel vagy kutya fogkrémmel bekenve rá lehet őket venni arra, hogy elviseljék. Emberi fogkrémet vagy szódabikarbónát semmiképpen se használj!

Az én kutyámnak is volt fogköve és szívbillentyű elégtelenség miatt sajnos ő sem altatható. Megmondom őszintén én egyszerűen körömmel leppanttintgattam neki, de ezt másnak azért nem ajánlanám. Egyrészről ehhez nagyon együttműködő kutya kell, másrészről van egy technika amivel ezt meg lehet csinálni, ráadásul ettől a házi módszertől a legtöbb állatorvosnak égnek állna a haja.(A mi állatorvosunk elég praktikus és tudja, hogy 30 éve kutyázom, őt is ugyanennyi ideje ismerem, ezért rám mer bízni ilyen dolgokat is)

Néhány helyen csinálnak egyébként altatás nélkül ultrahangos fogkőeltávolítást, az állatorvosok azt mondják, hogy ez nem elég hatékony, de szerintem ez is több a semminél, végső esetben ennek is lehet adni egy esélyt.

2022. jún. 20. 17:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Most voltunk az orvosnál. Nagy részét lepattintotta a fogkőnek de hátso fogakhoz nem fért hozzá. Nem hagyta a kutyus.

Holnap jön véreredmény és ha az jo akkor leszedni a maradek követ altatásban.

2022. jún. 20. 18:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyi idos, de heti 3-4x marhapata.. Fresiben kaphato. Ez csak szaru, ez nem fogja megnyomni a majerteket sem, szerintem.

Nalunk a fogmosas nem vallt be.

Csak a marhapata, durva fogkovet szedett le a kutyamnak ez a jo kis ragcsa :D 1-1,5 orat hagyom ragni, most mar eleg heti 2x.

2022. jún. 20. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.