Mennyire viseli meg a kutyit, ha az egyik gazda elköltözik?
Szakítottunk, a kutyus 6 hónapos most, 2 hónapos kora óta minden nap Velem volt (egész napokat, néha be kellett mennem a céghez, akkor pár órát egyedül)
Kertes házban éltünk, így nem volt kérdés kinél marad. Én a tömblakásba nem hozhattam.
A kutyi érdekeit néztük, de mégis aggódom, ugye ez nem fogja befolyásolni a mindennapjait, hogy csak az egyik gazdi maradt Vele? Nyilván ha Velem jött volna ugyan ez lenne a kérdés.
Rosszindulatot nem kérek..Mind a ketten nagyon szeretjük, így is a szívem szakad meg.
Mit jelent, hogy veled volt? Ott feküdt a lábadnál vagy a pár m-es körzetedben miközben dolgoztál vagy kint volt az udvaron, te meg a házban?
Foglalkoztál vele valamit plusszban? Mennyit lesz vele foglalkozva ezután? Ha a párod nem ho-ba dolgozik, hanem 9-10 órát nincs otthon, lehet, hogy picit megviseli majd a kutyust, de persze mindenhez hozzá tudnak szokni.
Amúgy nem biztos, hogy olyan rossz élete van a tömbházakban élő kutyáknak, akiknek a gazdijuk otthonról dolgozik...
Ilyen kutya számára a kert irreleváns, foglalkozás kell neki, nem négyzetméter.
Mondjuk sosem értettem hogy vállalhatnak emberek közösen kutyát, annak mindig legyen egy gazdája, EGY gazdája. Ha ez egy csúnya válás lett volna és összevesztek akár meg is szívhatta volna a kutya, ha az ex pl elpasszolja vagy suttyomban bántja annak ritkán van büntetőjogi felelőssége...
Na mindegy, ha már ilyen lazán közösbe vettétek, akkor a kutya érdekében az a legjobb, ha annál marad, aki többet foglalkozott vele. Aki agility edzésre vitte, sétált vele, szóval akit gazdájának tekint. A másik gazdát is meg fogja ismerni talán élete végéig, akár "láthatást" is meg tudtok beszélni, ha jó viszonyban maradtatok, de alapvetően én így egyeznék meg, nem a lakóhely jellege alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!