Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Öreg kutyák befogását hogy...

Öreg kutyák befogását hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm örökölt egy házzal két öreg kistermetű kutyát, nem kellenek neki,azt mondta nem gondoskodik róluk, nem mennek oda hozzá,ugatnak rá. Szeretném az állatokat egy időre befogadni, hátha találok gazdát nekik, de sose csináltam ilyet. Hogy fogjam meg őket,hogy ne harapjanak meg? Holnap megyek,még nem láttam őket.
2022. jún. 8. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Hat en laikuskent nem rontanek rajuk rogton egy porazzal es nyakorvvel, mert attol biztos kiborulnak, na meg nem is ertek a kutyabefogashoz.

En azt csinalnam, hogy leulnek a foldre a kozelukbe, valami nagyon finom kajaval (sult hus, virsli, sajt pl) es megvarnam, amig ok jonnek oda hozzam. Ezt ismetelnem sokszor, akar tobb napon keresztul is es a vegen, amikor mar valamennyire biznak bennem, akkor raknek rajuk porazt es vinnem el oket.

2022. jún. 8. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én rengetek kutyàt fogtam már be. Elsőre baràtkozz, csalogasd,hagyd hogy megszagoljon, elmegy, vissza jön, hagyd hogy baràtkozzon. Szánj rá időt és türelmet. Ha kérdésed van írj nyugodtan. Szép tőled.
2022. jún. 8. 20:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,segítettek a válaszok! Remélem sikerrel járok holnap.
2022. jún. 8. 21:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbálkozz kajával, kerüld a szemkontaktust, ne hajolj rájuk, inkább gugolj le, a rácsatolós nyakörvet felejtsd el, ha nagyon félősek, a pórázból csinálj hurkot és azt rakd a nyakukra.

Az is segíthet, ha becsalod őket egy kisebb helyre és ott próbálkozol.

Sajnos vannak olyan kutyák, akiket pár falat még nem fog meggyőzni, náluk egyszerűbb, ha bármilyen módszerrel megfogod őket (pl ketrecbe csalás kajával, majd ajtó rácsuk) és majd otthon rehabilitálgatod.

Azért vigyázz nagyon magadra, mert nem biztos, hogy be vannak oltva (bár ezt a barátodtól megkérdezheted) és ha megharapnak, az szívás.

Keress fel egy menhelyet is, ha nem akarod őket megtartani, hogy legalább közvetítettként hirdessék, az öreg kutyákért nem nagyon kapkodnak az emberek.

2022. jún. 8. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Tippet adtak már. Viszont ha nem gondoskodik most róluk senki, vigyél nekik vizet meg kaját is (amit ott hagysz száraztáp -- az nem romlik meg és akár később is tudnak enni) Úgy értve, ha első találkozásra nem sikerül befogni őket.

Aztán lehet, hogy barátságosak olyannal aki türelmmmel és szeretettel közeledik feléjük. Akinek nem kellettek biztos nem is úgy ment oda. Nyilván nem elég ennyi, de kezdésnek jó, hogy jószándékkal mész oda azt akkor is érzik ha először félnek és bizalmatlanok.

2022. jún. 8. 22:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyiket sikerült ma elhoznom! Jól jöttek a tanácsok! Kolbászt vittem, kis helységben sikerült a nyakára pórázt húzni. Megtartjuk, a két meglévő kutyánk mellett elfér. Most még nagyon fél. Még nem mert enni,inni se. A másikkal nem boldogultam, egyenlőre. Az jobban tápláltnak is néz ki.
2022. jún. 9. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Örülök neki, hogy az egyiköjüket sikerült magaddal vinni. :)

A másikért még vissza mész? (érdekel, hogy mi lesz vele, azért ne maradjon ott egyedül, írásban kicsit számonkérőnek néz ki, de nem úgy értem, hanem érdekel a sorsa)

2022. jún. 9. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Vissza mègy a màsikèrt is? Hamis, vagy fèl? Amíg ő ott van, csinálj róla kèpet. Rakd fel külömböző àllatvèdelmi csoportokban. Írj pár sort róla. Ha írsz egy körülbelüli helyet, akkor segitek neked ajànlani.
2022. jún. 9. 15:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerbiában élek. Megpróbálok minden követ megmozgatni,amit itt lehet. Laknak a házban,most költöztek be,úgyhogy rájuk hívom az állatvédőket, ha nem gondoskodnak róla. Nem tudom elhozni,megviselt a mai is. Szerencsére már evett,ivott,de nagyon fél,elzártuk a másik két kutyánk miatt, ránk is morog. Remélem felépül. Biztos,hogy nem kapott kedvességet még soha. 🙁 Esetleg még adtok tanácsot hogy hogy lehetne megkönnyíteni a beilleszkedését?
2022. jún. 9. 19:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz vele gond. Lassan kell baràtkozni, fel kell oldódnia. Lassan simogasd, hagyd hogy ő közeledjen. Szagolgasson. Sok törődés és türelem. Meglàtod nemsokàra nagyon hálás lesz neked. A saját kutyàiddal is ismerkednie kell, aprànkènt. Neki most minden új, de pár nap és oké lesz. A legutóbbi befogàsom nagyon hamis volt. 3-4 nap után már beengedett a kenelbe, takarítani. És egy tanàcs, adasd be neki az oltàsokat. A parvót ha haza viszed, évekig gondod lehet.
2022. jún. 9. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!