Átneveznétek csak azért a kutyátokat, mert egy újabban a családba kerülő embernek is ugyan az a neve, mint a kutyának?
A kutyám 4 éves, kis kölyök kora óta nálam van és azóta a nevén is szólítjuk, az adott név szerepel a papírjain is. Kb 2 éve bekerült a családba egy ember, akinek szintén az a neve, mint a kutyánknak.
Volt egy megjegyzés részükről, hogy igazán átnevezhetnénk...
Ez nagyon egyedi, helyzet függő.
A csaladtagok hozzáállásától egyéniségétől is függ.
Ha zavaró, legjobb lenne valamilyen apró eltéréssel hívni ezután a kutyát. (például Alex helyett Alek)
Nem vagyok nagy kutyabarát. De nehogy már valaki odakerül, és ő határozza meg, hogy mi legyen! Ő a kiskirály, vagy mi? Minden házban vannak bizonyos szokások, és aki odakerül, annak kell ezekhez alkalmazkodnia, nem fordítva. Meg azért a kutyának se teljesen mindegy, eddig így hívták-e, ezentúl máshogy.
Függ attól, ki került a családba és a kutya tulajdonosának milyen a viszonya hozzá. Ha annyira szereti azt az új embert, mert pl. a kedvese, akkor persze átnevezheti, ha így itéli meg.
Ha a kutya tulajdonosa a ház tulajdonosa is egyben, és tőle függetlenül került valaki új ember a családba, akkor az új embernek kellene teljes mértékben alkalmazkodni.
Dehogy nevezném át a kutyát!
Nálunk a családban van egy Botond nevű kutya, ez szerepelt a törzskönyvében is, Botinak nevezi mindenki. A gyerek osztályában pedig szintén van egy Botond nevű kisfiú, ki nem találnád, mi a beceneve... Így járt, én is nehezményezhetném a gyerek nevét ennyi erővel.
Legfeljebb akkor volna jogos a beszólás, ha azt követően nevezted volna el a kutyát, hogy megismerted őt.
Dehogy nevezném át!
Ha az illetőt annyira zavarja a dolog, akkor válasszon magának ő másik nevet, ő legalább értené, hogy miért az átnevezősdi.
Nálunk az unokatesóm barátnőjének a macskáját hívják úgy mint engem. Rengeteget nevettünk már ezzel kapcsolatos poénokon vagy vicces el-és beszólásokon. Az évek múltával egyébként egyre kevésbé tűnik fel, de szerencsére néha még ma is vannak vicces szituk. Húsvétkor, mikor náluk voltunk, akkor az egyik fiam és én is a kanapén ültünk, valamint a macska is azonnal elfoglalta a kanapén/fotelban megürülő helyet. A fiam kiment sütiért és mire visszajött már a macsek aludt a helyén. Erre unokatesóm beszólt, hogy "Xy húzz már a francba onnan!" Erre én felkeltem és leültem a szőnyegre. Eletelt pár pillanat, mire mindenkinek leesett, hogy mi történt. Nevettünk egy jót és kész!
Nem nevezném át.
Az egy másik kérdés, hogy én olyan nevet adtam volna neki, ami nem emberi keresztnév: Tücsök, Buksi, Morzsi vagy hasonló. De pl. ismerősömnek régen volt Zsombor nevű kutyája.
Szerintem ennyi rugalmasság elvárható a bekerült embertől. Ill. ha ezen is fönnakad, az máris egy jelzés, hogy lesznek még vele gondok. :-))))
Ez most ugyanaz, mintha egy masik szemelynek lenne ugyanaz a neve... ot sem nevezned at, ugye...
Nem is biztos, h a kutya megszokna az uj nevet...
Én átneveztem az Ali nevű kutyánkat, amikor a lányom összejött egy Alajos nevű sráccal, aki amúgy már a vőlegénye... és az ő beceneve is Ali.
A kutyát azóta Lalinak hívjuk és ugyanúgy hallgat rá (meg még kb 20 más becenévre, amin szólítjuk).
Nálunk viszont nem volt beszólás meg célozgatás, hogy nevezzem máshogy a kutyát, ők inkább nevettek rajta, engem zavart, hogy a (leendő) vejem meg a kutyám egy néven hívjam.
Nekem jobb így, a kutyának meg teljesen mindegy. A kutyák nagyon okosak, simán megértik, ha máshogy szólítod őket, főleg ha hasonló a név, illetve azt is tudják, hogy a beceneveik is rájuk vonatkoznak.
Szóval, szerintem ez minden érintett hozzáállásától függ. Nyilván KÖVETELNI, hogy a kutyádat nevezd át, senkinek nincs joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!