Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat az étel lopásról?
5 éves, eddig nem lopkodott az asztalról, pár hete kezdte el, persze olyankor, amikor nem látjuk, hiába állok lesben. Megoldás lenne, ha soha, semmi ehető nem maradna elöl, de a családban mindig akad egy feledékeny + még az almacsutkát is lenyúlja. Próbáltam már csípős paprikával megkent ezt-azt kirakni, ezt vagy megeszi (ha benne van) vagy nem, de még mindig lop. Valahol olvastam, hogy konzervet kell rákötni és akkor lerántja a kajával együtt, még nem próbáltam. A dolog azért is kellemetlen, mert nyaraláskor (kemping) eddig nem volt gond, a többiek sem panaszkodtak rá, de így nem tudom, el merjük-e vinni.
Paprikán kívül más ötlet?
Neveld meg. Ilyen egyszerű.
Odaálltok az asztalhoz, kutya és te, kaja rák asztal szélére (NEM kutyakaja!!!!!) elmagyarazod neki mutogatva és szavakkal hogy ezt itt nem lopjuk el.
Elfordulsz. Ha nyúl érte, lecseszed.
Ugyanez az ajtó mellől.
Légy kreatív, logikus és következetes.
Ne én írjak neked le mindent!
Laptopodon kapcsold be a kamerát és a másik szobából nézd, hogy mit csinál a kutyus. Mikor látod, hogy próbálkozik, berontasz és lecseszed.
A konzervdobozos is jó ötlet, de én kiegészíteném azzal, hogy ott is figyelj, mert nagyon gyenge idegrendszer kell ahhoz, hogy egy kis csattanástól végleg eltántorodjon egy kutya.
Ha tisztelne a kutya es rendes etellel lenne etetve,nem vinne el semmit.
A tapok miatt tapanyaghiany alakul ki es ezt kenyszerusegbol potolja osztonosen szegeny.
4-es: jót ötlet a laptop kamera. A konzervnél ha ő nem is ijed meg, nekem nagyobb esélyem van rajtakapni.
1-es és a többiek: Tehát 5 évig meg volt nevelve és rendes étellel volt etetve, aztán hirtelen nem. Nem írtam le minden körülményt, de pl. amíg van olyan (idősebb) családtag, akit hiába kérünk, hogy semmilyen fogyasztásra alkalmas dolgot ne hagyjon elöl, addig igen, nehéz megoldani. A konyhából ki van tiltva, viszont nem (csak) ott étkezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!