Miért testesebb a kutyám?
Állatorvosi ellenőrzés: teljes vérkép, széklet- és vizeletvizsgálat után okosabb leszel.
Ha talál valamit, azért, mert tudjátok kezelni. Ha szimplán kövér, akkor is van egy állatorvosi vélemény, amit tudsz lobogtatni a túletetős népek előtt.
Egyébként is el lehetne magyarázni nekik, hogy ROSSZUL szeretik a kutyát, ami akár az egészségébe vagy az életébe is kerülhet. Ha aranyhalad, új-kaledóniai vitorlásgekkód vagy csincsillád lenne, azt is tömnék emberkajával, csak mert szerintük az "finom"? Ezzel talán rá lehetne vezetni őket, hogy más faj = más táplálkozási igények.
Alternatív megoldásként lehetne nekik kiadagolni kutyusnak való kaját, hogy azzal etessék és csak annyit adjanak belőle. (Anno az allergiásomnál csináltam ezt: készítettem ki jutit, megígértem, aki mást ad neki, annak le lesz törve a két keze. Bevált.)
Lehet, hogy a rokonaid etetése mellett te is sokat adsz neki. Én már sok olyan emberrel találkoztam, akik meg voltak győződve, hogy a dagadt kutyájuknak alig adnak kaját, aztán megmutattam nekik, hogy a sportoló kutyáimnak mennyit adok... A tápon lévő útmutató egy jó kiindulási alap, de ne a kutyád jelenlegi súlyát nézd, hanem amennyinek lennie kéne és még le is vehetsz belőle, mert az udvaron belül megvalósult mozgás, hiába tűnik soknak, nem az és valószínű, hogy a kutyád nagyon jól hasznosítja a tápanyagot (nem minden kutya egyforma), így kevesebbel is beérné.
A jutis ötlet nagyon jó, nálam is a tápjukra dolgoznak a kutyák.
Kiszámoltam és kb. 2500-4500 kcal közötti ételelt kap egy nap. Testúly: 24 kilgoram.
Ez sok?
Nem az. Leírom, hogy számoltam ki:
- reggeli: 1,5 kozerv (750 kcal)
- ebéd: saját étel, általában húsok és burgonya (1000 kcal)
- vacsi: 1,5 konzerv (750 kcal)
+ nasi: beef jerky, szenvics krémek, szallona, kolbász, pörcök, zöldségek, gyümölcsök, néha friss véres húsok, csirkenyaka, burgonya, plusz amit adnak a családtagok (chips, ropi, kroaszánt)
Ez kb. 0-1000 kcal / nap.
24 kg volt legútobb, most 31 kg. megmértem. aggódok. ez a súlygyarapodás kb. 1 hónap alatt történt. látszik, hogy duci. de ez sok nem?
igen, imdája. általában nyersen vagy mekis sültet. ketchupot, bbq szószt, stb. nem adok neki. mert abban cukor és glutén is van.
a termézsetben gummós növényeket esznek a farkasok is. szóval a kutyának is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!