Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért testesebb a kutyám?

Miért testesebb a kutyám?

Figyelt kérdés
Nem eszik nagyon sokat, mozog és gyakran jétszok vele, Mégis nagyon nagy a hasa. Ha oldalt fekszik egészen kilóg. Mi lehet ennek az oka? Nem vemhes.

2022. máj. 25. 18:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj velük, és ha nem vesznek komolyan, akkor ne fogd vissza magad, ne legyél kedves, állj ki a kutyádért akkor is ha bolondnak néznek. Lehet hogy ezerszer kell elmondani, de megéri. Tönkreteszik az egészségét, ami miatt sokkal rövidebb ideig élhet csak, meg egyszer olyat adnak neki ami azonnal megöli... (Pl amiben xilit van, vagy étcsoki, ilyesmik- kétlem hogy elég tájékozottak ahhoz hogy tudják mi jó neki meg mi nem, ha így lenne akkor el sem hízlalnák)
2022. máj. 25. 19:08
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Értsd meg, hogy betegség is lehet. Pl. a Cushing kórnak is ilyen a tünete. Ez nem játék. Orvos mikor látta egyébként utoljára?
2022. máj. 25. 19:31
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer azt írod, hogy nem eszik sokat, utána meg azt, hogy állandóan tömik. Most mi az igaz?
2022. máj. 25. 20:23
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Állatorvosi ellenőrzés: teljes vérkép, széklet- és vizeletvizsgálat után okosabb leszel.

Ha talál valamit, azért, mert tudjátok kezelni. Ha szimplán kövér, akkor is van egy állatorvosi vélemény, amit tudsz lobogtatni a túletetős népek előtt.

Egyébként is el lehetne magyarázni nekik, hogy ROSSZUL szeretik a kutyát, ami akár az egészségébe vagy az életébe is kerülhet. Ha aranyhalad, új-kaledóniai vitorlásgekkód vagy csincsillád lenne, azt is tömnék emberkajával, csak mert szerintük az "finom"? Ezzel talán rá lehetne vezetni őket, hogy más faj = más táplálkozási igények.

Alternatív megoldásként lehetne nekik kiadagolni kutyusnak való kaját, hogy azzal etessék és csak annyit adjanak belőle. (Anno az allergiásomnál csináltam ezt: készítettem ki jutit, megígértem, aki mást ad neki, annak le lesz törve a két keze. Bevált.)

2022. máj. 25. 21:20
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a rokonaid etetése mellett te is sokat adsz neki. Én már sok olyan emberrel találkoztam, akik meg voltak győződve, hogy a dagadt kutyájuknak alig adnak kaját, aztán megmutattam nekik, hogy a sportoló kutyáimnak mennyit adok... A tápon lévő útmutató egy jó kiindulási alap, de ne a kutyád jelenlegi súlyát nézd, hanem amennyinek lennie kéne és még le is vehetsz belőle, mert az udvaron belül megvalósult mozgás, hiába tűnik soknak, nem az és valószínű, hogy a kutyád nagyon jól hasznosítja a tápanyagot (nem minden kutya egyforma), így kevesebbel is beérné.

A jutis ötlet nagyon jó, nálam is a tápjukra dolgoznak a kutyák.

2022. máj. 26. 08:04
 16/27 A kérdező kommentje:

Kiszámoltam és kb. 2500-4500 kcal közötti ételelt kap egy nap. Testúly: 24 kilgoram.

Ez sok?

2022. máj. 27. 13:36
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
16# Az lehetetlen. 24 kiló, oké, de milyen fajta vagy fajtajelleg? Nem mindegy... Egy kép sem ártana, legalább 2-3, hogy meg tudjuk állapítani hogy kövér-e. Akik előszeretettel tömik a kutyádat, mondd meg nekik, ha annyira imádják, vigyék el egy kis sétára, az hasznosabb és a kutya is jobban örül neki.
2022. máj. 27. 15:33
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem az. Leírom, hogy számoltam ki:

- reggeli: 1,5 kozerv (750 kcal)

- ebéd: saját étel, általában húsok és burgonya (1000 kcal)

- vacsi: 1,5 konzerv (750 kcal)

+ nasi: beef jerky, szenvics krémek, szallona, kolbász, pörcök, zöldségek, gyümölcsök, néha friss véres húsok, csirkenyaka, burgonya, plusz amit adnak a családtagok (chips, ropi, kroaszánt)

Ez kb. 0-1000 kcal / nap.

24 kg volt legútobb, most 31 kg. megmértem. aggódok. ez a súlygyarapodás kb. 1 hónap alatt történt. látszik, hogy duci. de ez sok nem?

2022. máj. 27. 16:52
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Te krumplit adsz a kutyának?
2022. máj. 27. 18:05
 20/27 A kérdező kommentje:

igen, imdája. általában nyersen vagy mekis sültet. ketchupot, bbq szószt, stb. nem adok neki. mert abban cukor és glutén is van.

a termézsetben gummós növényeket esznek a farkasok is. szóval a kutyának is lehet.

2022. máj. 27. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!