Milyen kutya fajtát tudtok ami játékos, de jó házőrző, könnyen tanítható és engedelmes is? A berni pásztor kb. ilyen?
A berni nem házőrző, barátságos családi kutya és bár mindegyik okos de ez a fajta nem egy sportos kutya. Ennek a leírásnak szerintem inkább a német juhász, boxer, ilyenek felelnek meg.
Amúgy pedig mindegy a neme. A szukák kicsit könnyebben kezelhetőek de ha van elszántságod akkor mindegy. A szuka tüzel, a kan megy a szuka után... Mindegyiknek van hátránya.
A berni szerintem sem a legjobb választás ilyen elvárásokhoz.
Német/belga juhászok okosok, taníthatóak, játékosak is. A magyar vizslára is illik a leírás, bár biztos sokan belekötnének a jó házőrző mivoltába. :D Nálunk nagyon beváltak. Én szuka párti vagyok, talán picit fiatalabban higgadnak le, de tényleg kitartás kérdése. :)
Vizsla,németjuhász,könnyen taníthatók,játékosak,engedelmesek.
Nekem rotim van,és én szakkönyvből tanitottam meg amire kell,sikerrel.El sem hittem,hogy igy lehet tanitani,de itt vagyok az élő példa rá.
nekem labim van és teljesenen jó házőrzésre is. szval.
könnyen tanitható, játékos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!