Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A fájdalmamat szeretném...

A fájdalmamat szeretném kiirni magaból A 15 éves kutyám elvesztése miatt. Mi a véleményetek ?

Figyelt kérdés

Egy fehér törpe uszkár volt az én kutyám.

A ballagásomra kaptam 15 évvel ezelőtt.

Egy szőrgombóc volt.Imádott játszani, rágni, szaladgálni, szimatolni.Eléggé rosszcsont kutya volt.Utált egyedül lenni, amig valaki nem ért haza orditott, kaparta az ajtókat, és amikor hazajottem az iskolábol azzal kezdtem hogy az osszes kiboritott kukát a helyére tettem ja és imádott elszökni is.De akármilyen volt nem tudtunk rá haragudni mert ő ilyen természetü egészegyszerűen.

Amikor tudtuk vittük magunkkal a nyaralásokra szoval szinte mindig velünk volt.Ő nem csak egy kutya volt.Ő olyan volt mintha a gyerekem lett volna.

Tele volt energiával.

Az utóbbi 2 hónapban viszont köhögni kezdett nem tudtuk miert ezért elvittük orvoshoz aki azt mondta a szivével van baj felírt neki egy szivgyogyszert a szedes után megszünt a köhögés de vér kezdett el folyni a szájábol napi 2x.Elvittük röntgenre az orvos tanácsára ami alapján semmit nem láttak.A kutyus egyre gyengebb volt, szimatolt csak, botorkalt mert egy ideje már nem is látott.

3 napja nem evett ivott magától igy én próbáltam a kedvenc ételével etetni ami éjjel sajnos kijött belőle és ellnézést de olyan szaga volt mintha a száján tavozott volna az ürülék.

Arra gyanakodtam hogy a gyógyszer miatt lehet hogy a belét bántotta és ha így van nem értem miért nem tájékoztatott az orvosa a leállásról ?

Feküdt csak vasárnap és nézett, néha mocorgott mert rosszul lehetett és pisilnie kellett de felkelni nem birt.Szörnyű érzés volt így látni.Hát még neki milyen lehetett.Életem legnehezebb döntését kellett meghoznom.Hétfőn lett volna időpontja az orvoshoz de elkellett máshoz vinnem és tanácsot kérni mit tegyek mert a szívem szakad meg és nem akarom h szenvedjen.A karjaimban volt egész úton és csak feküdt,néha mocorgott.Annyira beteg volt hogy úgy döntöttünk elkell altatni.Testéből kiszállt a lélek.Hazahoztuk eltemetni.

Borzasztóan hiányzik.

Nem tudom jó gazdája voltam e.Csak úgy látom őt most amilyen az utolso időben volt.Remélem tudja hogy szerettük és már jó helyen van.

2022. máj. 16. 12:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

sajnálom.

Az a baj a kis állatokkal hogy tényleg annyira az emberhez tudnak nőni.

Sose akartam együtt lakni kisállattal, aztán a gyerekeim nem bírtak magukkal, a páromnál meg nyitott ajtókat döngettek.

Végül macska lett, mert nekem nem fér bele az időmbe hogy leviszem naponta x szer. Reggel 6 tól este 8-9 ig én otthon se vagyok. Köztes idő se szabad. És ugye senki se akarta vállalni. Gyerekekre nem lehet bízni, amúgy meg nincs idehaza senki.

Faj macskát akart a párom, mondtam hogy van annyi hogy szerencsétlen aki az utcán végzi, keressen olyat ami legalább félig olyan fajta amit szeretne. Így talált egy testvér párt.

Este haza mentem erre 2 macska mondom nem egyről volt szó. Annyira cukik, meg anyjuk elpusztult... Törzskönyv nélküli sziámik.

Ott növögettek velünk. Túléltük a gyerekkorukat, mindenből játékot csináltak mindig. Vagy 3 év kellett hogy lenyugodjanak.

Az egyik még is rendetlen maradt, de annyira akart kommunikálni velünk, hogy lerázni se tudtuk soha. Azt vettem észre hogy mindig jön játszunk, tudja mit akarok, és megszokta a szokásaimat (Lótás futás az életem de reggel egy KV ra reggel ha lehet kimegyek a teraszra, megszokta hogy jön velem. Ha mondtam hogy elfogyott akkor szépen bementünk... stb), a másik erre nem volt hajlandó csak aludni meg akaratoskodni, őt a gyerekek nyúzták.

Sose gondoltam hogy ennyire intelligens lesz. Nem volt szabad az ágyban aludniuk, de ugye ezt is kiharcolták. Mivel a rendetlen mindig ott volt, kommunikált, ha rászóltam abba hagyta, figyelt. Mintha nem is macska lett volna. Aztán kiderült hogy örökletes betegségük van. Szépen lassan meghalnak csak kérdés mikor. Aztán egy szép nap nagyon rosszul lett az egyik akkor voltak 7 évesek. Aki a rendetlenebb volt. orvos csak annyit mondott hogy hát gondoljuk át. Leálltak a veséi. Most még beindítja alapjáraton, meg minden de 1-max 2 hét és kínok között fog elpusztulni.

Haza vittük, és előtte is bújós volt, de ezután soha nem tágított. Épp nyári szabin voltunk. Nyaralást is kihagytuk. Esküszöm tudta. Egy hét után mikor megint nagyon rosszul lett másnap szépen elvittük a dokihoz és tudta, érezte. Elmondani nem lehet. Soha nem volt ilyen nyugodt mikor dokihoz vittük. Párom vezetett, ketrec minden nélkül szépen nyugodtan ült pedig egy héttel előtte hiába volt rosszul nem lehetett vele bírni. Most ránéztem és felnőtt férfi létemre sírtam. Bevittük a dokihoz és semmi, ült, gyerekek pityeregtek, párom is. Macska rátette a mancsát a kezemre szemembe nézett nyávogott, és elaltattuk. Fájdalmas és szürreális volt. Nem bírta a dokit, a bezártságot. Testvére akkor kezdte felfogni hogy baj van mikor a testvére nélkül mentünk haza. Előtte se bírt, ezek után meg kifejezetten került. Majd rá félévre ugyan ez a másik macskával. Na ő nem volt képben, nem volt empatikus velünk, nem lehetett bírni vele. Mennyire eltérő karakter volt a kettő.

Másikat akartak a gyerekek is, de mondtam hogy na elég. Hogy ezt így nem fogjuk bírni, majd ha felnőttek lesznek mindenki eldönti hogy mit vállal. De a szomszéd néni meghalt neki meg volt egy faj tiszta ragdoll 9 éves, csak ez a macska volt a néninek már. Befogadtuk mert ismertük. Nagyon intelligens, nyugodt, ember barát. Szófogadó. De nem család tag. Velünk él. Gyerekek gyötörhetik. Néha jön hogy szeretet hiánya van. Velünk Netflixezik.

Nem jön úgy mint az előző hogy reggel öltözök és ellopja a zoknimat, majd olyan hangosan dorombol az ágy alatt hogy nem lehet nem megzabálni. Fene se gondolta. Kutyám volt gyerekkoromban, együtt nőttünk, csak ő gyorsabban. Nagyon fájdalmas volt elveszteni. Ezért nem akartam másik állatot.

Nehéz de többet nem szeretnék. Nem fér az életembe. Gyerekek nagyok már, papíron itt laknak de csak hétvégente jönnek haza ha tudnak.

Gyerekek már nagy kajlák, mondogatják hogy de majd hoznak nekünk kutyát macskát. Mondom életet nem ajándékozunk. Sok vita után megértették hogy ez csak akkor működhet ha az ember is akarja, meglepinek egy szúnyog családot se viszünk.

A néni macskáját megtartjuk szépen becsülettel. De ennyi. Most már ő se mai csirke. Elég volt ennyi, nekem igen.

Tanultam belőle, és tanultam az állatoktól is.

2022. máj. 16. 13:24
 12/34 anonim ***** válasza:
16%

15 évet élt! Miért gyászolod ennyire...?

15 boldog évet élhetett! Ez az élet rendje, hogy az élőlények jó esetben megöregszenek és elpusztulnak!

Nekem az egyik kutyám 13 évesen hunyt el a másik 11 évesen. Bár, ő lehet több volt, mert menhelyi kutyus volt és csak nagyjából tudták megállapítani a korát.

Sajnos, ők is szenvedtek néhány hétig.

Mindkettőt akkor megsirattam, mikor elpusztultak. Majd éltem tovább az életemet! Boldog voltam, hogy én lehettem a gazdájuk és boldog életet biztosítottam nekik!

Egyszer a szüleid is el fognak menni, ami többszörösen ekkora fájdalom lesz!

Bele kell törődni, hogy ez az élet rendje! Az állatok jóval előbb elmennek, mint mi! Nincs okod ilyen "erős" szomorúságra, mert a kutyádnak a lehető legboldogabb élete volt!

Szerintem, ne legyen többé semmilyen állatod, ha ennyire megvisel a haláluk...

2022. máj. 16. 13:35
 13/34 A kérdező kommentje:
Szeretnék az utolsó hozzászólásra azzal reagálni, hogy ez igy van.Nem tudják az orvosok mi van talán csak darab az összes állat is.Készült röntgen a kutyárol és azt mondták minden rendben van!Nem látnak semmit.Se daganatra utaló jelet se azt nem tudják megállapítani miért vérzik minden esetre majdnem hogy biztos vagyok benne hogy a vérzést a gyógyszer okozta de hiába alltunk le vele pár napja már mindegy volt.Sokan nem tudják milyen érzés h kiakartam mosni a kutyat a véres hányásbol de nem bírtam mert görcsöt kapott es felsírt majd kiterült én azt hittem a karjaimban így hal meg kínok között vasárnap ďélután.Nem tudom mit kellet volna tennem másképp.Talán jobb lett volna más gyógyszerrel tömni ami egy másik mellékhatást válthat ki hogy még velem lehessen ? Vagy hagyni szenvedni ? Istenem csak az az élettelen feje van előttem és ember vagyok higgyétek el én se tudom még mindig jól döntöttem e és fogalmam sincs mi lett volna ha...
2022. máj. 16. 13:38
 14/34 anonim ***** válasza:
0%
Előre kikérdezni amennyire csak lehet a dokit a gyógyszerről és csökkenteni a gyógyszeradagot, amikor érzékeled, hogy valami nem stimmel vagy ha már megszünt az a tünet amire kapta a gyógyszert.
2022. máj. 16. 13:42
 15/34 anonim ***** válasza:
93%

Én is elaltattattam a kutyumat, ô is 15 éves volt, azért döntöttem úgy, mert már 2 agyvérzés után járni sem tudott, akart szegény, de azt kell, hogy mondjam ez volt a jó döntés, láttam szegényen, hogy beteg és szenved, orvosság nem volt rá.

Gondolom te is làttad a sajàt kutyusodon, hogy szenved, sajnálom, szerintem nem döntöttél rosszul, ha nem szeretted volna soha nem lépted volna meg ezt a döntést. Kitartást!

2022. máj. 16. 13:43
 16/34 anonim ***** válasza:
92%
Fel sem kellene merulnie, hogy jol dontottel-e. Nem volt más megoldás. A kutyád 15 (!) éves volt. Csodát nem lehet várni egy ilyen idős állattól már. Semmit nem kellett volna másképp csinálnod, nagyon jól csináltál mindent.
2022. máj. 16. 13:46
 17/34 A kérdező kommentje:

"Előre kikérdezni amennyire csak lehet a dokit a gyógyszerről és csökkenteni a gyógyszeradagot, amikor érzékeled, hogy valami nem stimmel vagy ha már megszünt az a tünet amire kapta a gyógyszert"

A mellékhatásokrol a tájékoztatot szoktam mindig elolvasni és mivel az orvos nem mondta de lattam a kiskutyámon a tuneteket ezért alltunk le a sziv gyógyszerével csak akkor mar lehet keső volt.Nem tudom.. Bárcsak tudtam volna a helyes döntést hogy egy boldog kutyaként még velem lehessen.Még nagyon friss ez az egész mivel tegnap(május15.en) történt.

2022. máj. 16. 14:06
 18/34 anonim ***** válasza:
31%

Így is sokáig veled volt lényegében, sajnos nincs más lehetőség minthogy elengeded. Én a kuvaszom után nem tudtam már közelebb kerülni kutyához, bár azt is megfogadtam, hogy kert nélkül többet nem lesz kutyám és ugye lakásban lakom. Így papagájokra váltottam, ott is jópárszor tanultam dolgokból mert banális hülyeségek miatt pusztult el vagy három papagájom is.

Pl: iylen hogy szobanövény leveleit megrágta ezzel lemérgezte magát, túladagoltam neki vitamincseppet vagy eleve szennyezett volt (azóta se veszek ilyesmit), vagy eleve rossz fajtát választottam a körülményeimhez képest (kanári).

Az utolsó kutyám óta elvagyok a törpe papagájokkal, nimfákkal, kecskékkel, ez való lakásba... De ha lesz egyszer valaha is kertes házam, akkor lesznek újra kiskutyák az biztos.

2022. máj. 16. 14:21
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem!

Átérzem a helyzetedet teljesen, én május 7.-én rohantam be a kutyámmal az ügyeletre gyomorcsavarodással, ő is majdnem meghalt az úton odafelé.

Szerintem ne emészd magad, jó gazdája voltál ez biztos. Csak akkor tudjuk meg, hogy döntenénk egy adott helyzetben, amikor odakerülünk. Én most azt mondom, sosem lennék képes elaltattatni a kutyámat, de valószínűleg mégis megtenném, ha azt látnám, hogy nagyon szenved. Sajnos mivel a tiéd már 15 éves volt, időszerű volt, hogy véget ér a kis élete, egyébként nagyon szép kort élt meg, tehát biztos jól tartottátok! Ami nagyon fontos, tegyél ki róla sok képet, azokat nézegesd, és ne az utolsó időkre koncentrálj, hanem arra gondolj, amikor még boldog volt, egészséges és rosszcsont. Így kell rá emlékezned. A "mi lett volna ha" itt már teljesen felesleges, csak bántod vele magad.

2022. máj. 16. 14:44
 20/34 anonim ***** válasza:
74%

"15 évet élt! Miért gyászolod ennyire...?"

Ezek alapján majd te se gyászold nagyon anyádat amikor 85 évesen elmegy.

2022. máj. 16. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!