Ha mindenki ivartalanítaná a kutyáját, akkor a kutyatartás egy idő után a felső tízezer privilégiumává válna?
4. "Például akkor kapna engedélyt rá, ha extra barátságos / képezhető / akár terápiás vagy munkakutyának is alkalmas kutyája van, ez esetben a szuka 1* ellhetne élete során. A kicsik pedig jelképes összegért cserélnének gazdát."
Sajnos pont ez a munkára alkalmasság drágítaná meg kölyköket.
Bár igy lenne, es nem a menhelyen, sintertelepen oregednenek es halnanak meg kutyak szazai, hanem megbecsulnek oket. A kutyatartas meg most is draga, ez van.
Kar hogy ez sosem fog bekovetkezni, mert elobb irtja ki magat az emberiseg.
Finoman szólva nem vagyok gazdag, nagyon is átlagember vagyok. Mégis 3 tk-es kutyám van. Nem zsebből fizettem ki a vételárakat, félretettem és gyűjtöttem rájuk. Ahogy kocsira is és ahogy van félretéve pénz állatorvosra, orvosra stb is. A tk-es kutya nem csak a gazdagok privilégiuma és oltári nagy baromság, hogy csak ők engedhetik meg maguknak!
Tavaly műtötték a kutyámat, csak a műtét volt annyi, mint egy jobb tenyésztőtől származó kölyök ára. Az előzetes vizsgálatok, utókezelések, fizió stb még ugyan ennyi. A bátyámnak gond volt a fogával, na annak a kezeléséből kb 4 tk-es kiskutya kijött volna. Ha valaki képtelen félretenni pénzt, képtelen spórolni, annak még hörcsög sem való, de kutya biztos nem.
Átlagos keresetem van és törzskönyves kutyám, szerintem ez közel sem a felső tízezer privilégiuma.
A kutyám ára egy havi keresetem volt, nyilván fájna ha ezt hó elején egy összegben azonnal utaltam volna a tenyésztőnek, de mivel elérhető kiskutya sincs egy fizetési hónapon belül nem okozott gondot, hogy erre félrerakjak, ugyanúgy, ahogy az esetleges nagyobb orvosi kiadásokra is van egy megtakarításom.
Azt is hozzátenném, hogy a kutya vételárára havonta félrerakott összeg nagyjából azonos, mint amit most is havonta elköltök a tartására. Tehát ha ingyen szereztem volna kutyát anyagilag akkor is csak azzal a pár hónappal lennék beljebb, mint amíg a vételárra raktam félre és nem a kutya tartási költségeit fizettem, ezért nem is értem hogyan lehetne a fajtatiszta kutya "luxuscikk."
"Hobbinak" valóban költséges, de nem a törzskönyves kutya vételára teszi azzá, hanem a tartása. Persze ez egy átlagfizetéssel valóban lemondásokkal jár, de ezek nem életbevágóak, csak néhány környezetemből hozott példa: nem rendelek mindennap ebédet az irodába, hanem főzök magamra, nincs költséges horgászfelszerelésem, sem házimozirendszerem, nem megyek a világ másik végére milliós összegért nyaralni, de elégedett vagyok a körülményeimmel, fizetem a lakáshitelem és fenntartok egy kis öreg autót, hó végén sem gondolkozom, hogy megvegyem e a drágább felvágottat. Ezek mellett meg nyilván, amin tudok spórolok, ahogy mindenki más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!