Szallag szakadásnál duzzad a kutya lába?
Voltunk orvosnál,pár nem múlva kontroll vizsgálat.
Kíváncsi vagyok,hogy akinél volt hasonló sérülés szakadás,ficam,rándulás milyen jelei voltak a kutyusnál .Előre is köszönöm !
Az én kutyámank elszakadt a térdszalaga.
Hirtelen ugrott egyet és utána nem rakta le a hátsó lábát és valahogy így felfelé tartotta. Késő esti sétánál volt, kézben hoztam haza. Utána egyáltalán nem rakta le csak nem tartotta olyan furán felfelé, három lábon ugrált.
Orvos.
Szalagszakadás.
Kívülről nem látszott semmi, nem volt duzzadt.
K
Úgy volt, hogy lesz röntgen is, aztán vizsgálat után mondta az orvos, hogy felesleges, szólt az asszisztensnek, hogy kikapcsolhatja gépet, nem kell. A kutyámnak az elülső keresztszalaga szakadt el, azt elég egyszerű megállapítani , mármint orovsnak.
,,Egyszerű fizikális vizsgálattal legtöbbször megállapítható az elülső keresztszalag szakadása: pozitív fióktünetnek hívjuk, ha a sípcsont és a combcsont egymáshoz viszonyítva előre-hátra rendellenesen elmozdítható. "
forrás: [link]
Ezt végezte el az orvos.
Amiután megsérült a lába, pár napig csak úgy ment, hogy három lábon, szegény pisilni se tudott rendesen (fiú kutya, szóval le kell tennie az egyik lábát hozzá) , tehát négy lábon pisilt.
Ha a tied tud futni is, szerintem nem szalagszakadás. Én nem vagyok orvos, de ahogy tartotta a lábát az ugrás után, látszott, hogy súlyosabb, mint egy rándulás vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!