Mit tehetnék, hogy a kutyámat megtarthassam?
Falu szélén lakunk,autók erre nem járnak.Este senki nem jár kint. Itt nem ilyen kötözködő emberek laknak,nem jelent fel senki senkit.
Nappal a gáton póráz nélkül sétáltatják a kutyáikat az emberek és senkit nem zavarnak.
16:31 Hamarabb volt kutyám,minthogy gyereket terveztem.
Épp azért van kettő,hogy ne egyedül legyen.
Macskáink is vannak,szintén a gyerek előttről.
17:01 Semmi baja nem lesz a kutyáktól a gyereknek. Csak egy 14 hónapos járni tanuló gyerekre oda kell figyelni és miközben a kutyával foglalkozok ez nem sikerülne.
Külön nem tudok menni,a gyereket nem hagyhatom otthon.
Ha sétálok és nem akarom megkötni,nagyon szépen jön mellettünk,akkor szófogadó.
Látom olyan (indulatos) állatbarátok vannak itt,akik nem emberbarátok(főleg nem gyerek).
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Nem kéne leszólni a válaszolókat. Az, hogy neked nem tetszenek a válaszok, az más kérdés. Meg hiába írunk itt bármit is, azt mondod nem tudod kivitelezni. Akkor nem tudom milyen megoldást vártál. Tényleg érdekelne. Azon meg ne csodálkozz, hogy sokan felháborodnak azon, hogy kiengeded csak úgy. Az is más, ha a gazda mellett jön a kutya póráz nélkül és vissza tudja hívni. Mi van, ha valaki fél egy kutyától, és nincs ott a gazdája, aki vissza tudná hívni? Erre is gondolj.
Na mindegy, úgyis a te döntésed mit kezdesz a kutyával vagy hogy neveled.
Bocs, ha figyelmetlen voltam, de azt nem láttam, hogy a fiú kutya is ivartalanítva lenne. Ha nincs, akkor ez az első, sokat javíthat a helyzeten.
A másik, hogy szoktasd pórázhoz a kutyákat. Olyan NINCS hogy nem tűrik meg magukon! Tanítsd meg a behívást is, mert ha egyszer egy úttesten akar átmenni, és Te nem tudod őt megállítani, mert nem hallgat Rád, akkor már késő lesz bánkódni.
Szerintem tökre érthető a kutyák viselkedése, már bocsi, de ezt Ti szúrtátok el. Úgy értem a kutyák megszokták a sétát, azt, hogy érik őket ingerek, és nekik is jár a szabadság. Majd megszületett a babátok, és onnantól nemcsak a séták maradtak el, hanem gondolom nagyrészt a velük való foglalkozás is.
Én is kiszöknék az ő helyükben, és én is mennék a gazdi után, hogy vele lehessek, és sétálhassunk együtt.
Azt hozzá tenném,hogy mi is faluban lakunk és bizony van,hogy SENKI nem jön felünk azért,mert 1.zug utcában lakunk és tőllünk lefele csak folyópart van..és itt 6 után olyan csend van,hogy a léágy zümmögését lehet hallani még pár kamasz járkálgat meg a játszótéren beszélgetnek,de ennyi.
Este 8-kor meg már a busz SE jár és senki ki nem megy.
Olyan pici a falu,hogy mindenki ismer mindenkit és tudjátok ITT kedves emberek vannak.Lehet,higy régimódiak sőt szerintem az én családom is az,de nekem is van
3 gyerekem és 1 kutyám és macskák ami nem mindig könnyű,mondjuk a kettő nagyobbik gyerekem már nagyobb (a lány 14 fiú 16),de a kislány még csak 2 éves!!
És este mi úgy megyünk sétálni,hogy jön az egész család a kutya pedig szabadon szaladgál ,mivel egy szóval behívható és egy szavamba kerül és láb melett jön,mondjuk mindig hozzom a pórázt de soha nem használom csak ha tudom,hogy olyan néni jön ai allergiás vagy akármi..
hétvégente pedig a szomszédokkal eggyütt megyünk le a folyóparta grillezni és most lehet szídni mindenki hozza a kutyáját és szabadon szaladgálhatnak.
Felén szerintem a faluban jó ha 10-20 embernek van autója és ők is annyit használják,hogy ha a városba mennek be meg vissza +nyaralások meg ilyenek.de egy zug utcába max megfordulni fognak és azt se a nádásba!
Szerintem ti se tudjátok,hogy a kérdező milyen helyen lakik,meg csak vitázni tudtok.De ti mondjátok magatokat nagy segítő/kutyabarát embereknek,csak tudjátok inkább segíteni kéne az embernek,mert nem mindenki olyan okos,mint ti.
A kérdezőnek pedig mondom,hogy elnézést,hogy nem tudtam neked okosat mondani,csak gondoltam gyorsan ebéd főzés előtt leírom ezt.
Remélem valaki leírja neked a megoldást és nem veszítted el a kutyusokat és a kisfiú cseperedéséhez is sok-sok sikert és sok szép pillanatot.
21:21 képzeld,soha nem szerettem a gyerekeket és nem is akartam.A házunkat is a macskák igényeihez alakítottuk.
De változik az élet..
Utolsónak köszönöm szépen:-)
Ne mondja senki,hogy jobb dolga van egy kutyának városi házban,ahol naponta 3-5x leviszik sétálni félórára,mint egy nagy kertben szabadon.
Baleset akár a kertben is történhet vele. 2 hónapja ápolom az egyik macskámat,mert sérülten került elő.
6 macskánk van,mind befogadott. Többet bedobtak a kertünkbe és azóta mi gondoskodunk róluk.(ivartalanítva vannak)
A fiú kutyát az állatorvos tanácsára nem ivartalanitattuk.
És a kutyának is szüksége van kutya társra,imádják egymást. Imádnak együtt játszani.
Norbi07: Hol vannak ilyen helyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!