Belehalhat a kutya ivartalanításba?
Semmi baja nem lesz. Kapott altatót, semmit nem érez az egészből, és a félelme is megszűnik. Pár nap, és újra a régi lesz.
Egyébként pedig erősíteni kellene az idegrendszerét, amennyire lehetséges - kapjon az idegrendszert támogató étrendkiegészítőt.
Belehalhat, de nem maga az ivartalanítás miatt. Az altatás miatt. Bárki belehalhat egy rutinműtétbe, ember és állat is, mert az altatás kockázatos. Benne van a pakliban, de nagyon kicsi az esélye.
És még mindig ezerszer jobb opció alvás közben meghalni, mintha nem ivartalaníttatod és valami nemzőszervi rákot kap idősebb korában (elég gyakori az ivaros állatoknál). A ráknál iszonyat sok szenvedés után halna meg kínok között.
99.999999999999999999999999% hogy minden rendben lesz, azt sem fogja tudni, mi történt vele. Pikk-pakk olyan lesz mint volt, csak többé nem fogják zavarni a hormonok.
Kan kutyák herélése az egyik legegyszerűbb rutinműtét, plusz nagyon kis bemetszésről van szó. Az altatásnak van rizikója, nem is kérdés, ezt vállaltad te és az orvos is. De herélés nem tart olyan sokáig, ez is kevéssé terheli a szervezetét mint más műtét.
A kutyádnak inkább arra van szüksége, hogy otthon biztonságos közeget teremts neki és ne sugározd ezt a túlzó aggódást, mert akkor ő is úgy fogja érezni, hogy baj van. (Valószínűleg ezért rettegett a műtét előtt is.)
Valószínűleg mikor mész érte, már farokcsóválva fog várni a kezelőben, ezért ne törjön rád az aggodalom.
Szerintem a kutyád azért ilyen ideges típus, mert ezt érzi a gazdáján is. Érezni rajtad, hogy kegyetlenül parázós vagy. Ezt veszi át tőled is, az idegeskedést, félelmet. A kutya sokszor jó tükörképe a gazdinak. Én nyugodt és barátkozós ember vagyok, a kutyáim is azok, mert ezt érzik. Szóval először a saját idegrendszeredet tedd rendbe😆
Amúgy nyilván van egy minimális kockázata minden műtétnek, de az idegességtől semmi nem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!