Hogyan uralkodjak a kutyan?
1) Sorrendisegi szabalyokat tanulmanyozd at! Lenyege,h minden szituban te vallalod fel a kockazatvallalo szerepet. Etelt te eszed eloszor,ajton ,sarkon te mesz eloszor es behivod a kutyat. Porazon is.
Etelt soha nem hagysz elol magadnak es neki se szamara elerheto hrlyen.
A lakasban az agyadra,fotelodba SOHA nem fekhet/ulhet.
Egy helyseget kijelolsz,ahova nem mehet be soha. Pl wc.
Ha pl stafford,akkor rajong a parancsaidert. De mindig udvarias es kedves hangnemet hasznalj vele. Sose ordits.
A lelki bekebol az arra alkalmas vezetot ndm lehet kibillenteni. Mindent hidegverrel ESSZEL old meg. Nem erovel nem eroszakkal!!! Ettol fog tisztelni.
A masik az onuralom,ami miatt tisztelni fog. Soha ne verd meg. Mert az alaassa a tekintelyed a kutya elott. (‘ Kit a legnehezebb legyozni? Sajat magad!’ ) Ha rosszat csinal,a nem szot mondd hatarozottan es vagy rangasd meg a grabancat (feje alatt a tarkojat ,ahol lazabb a bor. Az anyjuk is igy nevelte oket!!)
Én vagyok az idióta, de te vagy az, aki nem bír értelmezni egy választ, vagy ami még jobb, normálisan kiírni egy kérdést.
Mennyivel másabb lett volna úgy fogalmazni, hogy "hogy neveljem a kutyám", ugye? Parancsolni, óanyám...
3-as vagyok. En mezes mazosan parancsolok a kutyamnak. Ha megvolt a megfelelo ido elteltevel a kozos kocogasunk,akkor nem eszi meg a tomorfa butorokat. Ha tobb napot varok,mint kellene,akkor fogy a butor. En nem orditok vele,hanem levonom a kovetkeztetest,h aznap mar vinnem kellett volna. Illetve egy otthoni birkozast beiktatni a futonapok kozt.
A laza nagyvonalu viselkedest jobban tiszteli a kutya. Igenis banni fogja par butor vagy taska stb,amig nem erzel ra,h mennyi kozos futas idealis szamara.
#8 persze, mindenki tudja milyen valaszokat szeretne latni. Leginkabb hasznosakat. A sopankodas a fogalmazas miatt egyaltalan nem hasznos.
De már valaszt kaptam, bovebb kifejtest is (amit itt is megkoszonok) valoszinuleg #3-tol mert o volt az egyetlen aki ertelmezni tudta a kerdest és hasznos valaszt adott ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!